Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Unikt samarbeid mellom industri og høgskole om industriell master

Rolf Olaf Larsen fra Herøya Industripark AS ser fram til å få etablert en industrimaster, som vil kunne bidra til å levere riktig kopetanse til industrien i årene framover.

De store industribedriftene i Grenland og Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) planlegger å etablere et industrimasterprogram sammen, skreddersydd for industrien. 

Nylig var det oppstartsmøte der mange av de store virksomhetene var samlet, som Yara, Elkem Solar, Ineos, Emmerson, Norcem, Skagerak Energi og Herøya Industripark as.

Rolf Olav Larsen fra Herøya Industripark AS er glad for at samarbeidet om å utvikle studiet er i gang. – Et studie som er forankret i industrien og gjennomarbeidet sammen med industrien, er viktig for å kunne levere riktig kompetanse til industrien i årene framover. Dermed bidrar vi til å sikre videreutvikling av den historiske industritradisjon i Grenland, understreker han. 

Samarbeidsprosjektet er foranket i HSN sin nye satsning HSN Industriakademi. Gjennom HSN Industriakademi skal det etableres flere Industrimasterprogram. En industri- eller næringsmaster kjennetegnes ved at den utvikles og gjennomføres i nært samarbeid med industrien eller næringen det utdannes for. Studentene studerer 50 % og jobber 50 % i en relevant bedrift. Gjennom ordningen får bedriften muligheten til å utvikle sin egen masterkandidat.

Bedrifter, tidligere studenter og HSN har svært gode erfaringer med denne måten å gjennomføre studier på gjennom masteren i Systems Engineering på Kongsberg. HSN ønsker derfor å utvide ordningen, og målet er 360 industriplasser til masterstudentene. 

– Vi har en jobb å gjøre med å skreddersy og tilpasse programmet vårt prosessindustrimiljø, som blir kjernen i ordningen. Det er viktig med fleksibilitet slik at flest mulig bedrifter ser seg i stand til å delta, sier Rolf Olaf Larsen. 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler