Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Digitalisering av prosessindustri er i gang, kick-off på Herøya

Samarbeid for digitalisering av industri: Sintef og Herøya industripark samarbeider om å etablere en plattform for det videre arbeidet med digitalisering av prosessindustri i Norge. Fv. Andreas Amdahl Seim, Sintef, Klaus Schöffel, TelTek, Rolf Olaf Larsen, Herøya Industripark AS og Duncan Akporiay, Sintef.

Sintef og Herøya Industripark AS samlet en 50-talls industriledere og utviklere til kick-off på Herøya. – Dette er starten på en plattform for digitalisering av prosessindustri i Norge, sa Duncan Akporiay i Sintef.

− For oss i Herøya Industripark AS er dette viktig, fordi vi jobber med å intensivere digitale aspekter i utvikling av tilbudet i Herøyas pilotarena, sier Rolf Olaf Larsen, leder for industriparkens pilotarena.

– Vi ønsker å bygge opp og satse mer på et tilbud for utvikling av digitale prosessaktiviteter, i tillegg til tilbudet vi har på utvikling av fysiske piloter.

Stor interesse fra Industriledere, forskere og utviklere

Stor interesse fra Industriledere, forskere og utviklere: Fra prosessindustri deltok bl.a. Eramet, Inovyn, Norcem, Yara, Ineos, Elkem Solar, Glencore Nikkelverk, Statoil. Fra leverandørindustri bl.a. Emerson, ABB, Siemens, Bilfinger, GE Healthcare, Vistin Pharma, Clariant, Cybernetica, Vertical Images. Fra forskning- høgskole- og industriutviklingsmiljø bl.a. Sintef, Norges forskningsråd, Innovasjon Norge, HSN, Eyde Cluster.

Fikk mye

De-50 talls deltakerne fikk en god dose faglig påfyll av digitale visjoner og muligheter fra internasjonale foredragsholdere, og fikk dele erfaringer og kunnskap i arbeidsgrupper.

− Det er svært interessant å høre om de store visjonene for digitalisering, og spesielt nyttig å høre hva som skjer i bedriftene, kommenterte Rolf Olaf Larsen.

– ABB er et selskap med mye fokus på deling. Idag samles det inn store mengder data, men bare om lag 10% brukes, lærte vi i dag. Jeg tror at industrien må være villig til å dele mye mer i den videre utviklingen. Jeg tror også at vi må bli bedre på å prøve ut og teste ny teknologi og prosesser.Vi har en tendens til å vente til at alt er perfekt, som Sibylle Mutschler, fra Digital4Clariant påpekte her idag.

En dag full av faglig påfyll:

En dag full av faglig påfyll: Fra venstre Petr Lněnička, Vertical Images, Martin Winther, European Chemical Industry Council, Nicolas Spiegl, Bilfinger SE, Mikael Rudin, Global Product manager, ABB, og Sibylle Mutschler, Head Digital4Clariant. 

Co-creating

Co- creating er en aktiv, kreativ prosess, basert på samarbeid mellom forskjellige interessenter for å få fram felles verdier og muligheter, står det på en egen foil i invitasjonen.

Det så ut til at deltagerne likte co-creating. Samtalene gikk livlig rundt bordene og i pausene.

Dele erfaringer: Deltagerne fikk dele erfaringer i plenum, bla. Elkem og Bilfinger SE, og startet co- creation i arbeidsgrupper.

Dele erfaringer: Deltagerne fikk dele erfaringer i plenum, bla. Elkem og Bilfinger SE, og startet co- creation i arbeidsgrupper.

Bakgrunn og behovet for å øke digitalisering i industri, har EU og Horizon 2020 formulert slik, fritt oversatt fra engelsk: Økt digitalisering av industri skal bidra til å øke produktivitet, kreativitet og fleksibilitet, redusere avhengighet til energi og råvarer, minimerer avfall og få mest mulig ut av nye verdikjeder som vokser fram.

Intet mindre.

Nå er i hvert fall arbeidet med å digitalisere prosessindustri i Norge igangsatt. Fra Herøya og Grenland.

For spørsmål, kontakt:

Duncan Akporiaye - Duncan.Akporiaye@sintef.no (930 59 166)
Rolf Olaf Larsen - rolf.olaf.larsen@hipark.no (908 40 568)
Klaus Schöffel - klaus.schoffel@tel-tek.no (913 42 329)
Andreas Amdahl Seim - AndreasAmdahl.Seim@sintef.no

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler