Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Powered by Grenland skyter fart − skal gi nye grønne arbeidsplasser

Markedsoffensiv i gang : − Vi er godt i gang og ser mange muligheter , sier prosjektleder Birgitte Gulla Løken i Powered by Grenland og Gard Madsen, marked og forretningsutvikler i Herøya Industripark, en av initiativtagerne og deltager.

− Timingen er god, mener prosjektleder Birgitte Gulla Løken som leder Grenlands felles markedsføringsoffensiv for industri og næringsliv. − Nasjonale politikere har fått øynene opp for at vi må ha flere ben å stå på, og Grenland kan tilby de nye grønne industriarbeidsplassene Norge trenger. 

Flere i Grenland har lenge vært lei dårlig ranking og lave scoringer på å skaffe nye etableringer, nye arbeidsplasser, større investeringer og virkemiddelpenger til regionen. Nå har private aktører med bedrifter fra Teknologinettverkene i Telemark, Grenlandsindustri, eiendom, energi, bank og Vekst i Grenland, satt seg i førersetet for en samlet kraftoffensiv på markedsføring.

− Vi skal fortelle Norge og utlandet om fordelene som Grenland byr på for å utvikle og etablere flere konkurransekraftige og grønne arbeidsplasser i industri og næringsliv. Vi har mye å tilby, sier Gulla Løken med stor kraft. – Grenlandsindustrien bruker fornybar energi og er verdensledende på konkurransekraftig grønn industri.

Birgitta Gulla Løken i Powered by Grenland har oppdraget med å spisse ordflommen fra industri og næringsliv i Grenland til å bli én stemme med tydelig budskap.

Hun lover at felles markedsføring i Powered by Grenland skal merkes.

Hvordan kommer vi til å merke innsatsen konkret?

− Det første vi bør merke er at bedrifter fra Grenland blir mer omtalt i nasjonale medier. Så skal det merkes at industri- og næringslivsfolk, politikere og andre ambassadører fra Grenland deltar på viktige konferanser og debatter, og da med ett felles budskap i kofferten.

− Jeg regner med at vi allerede neste år vil merke økt pågang fra media, og at vi blir invitert til å delta på konferanser og debatter om grønn industriutvikling. Eksperter fra Grenlandsindustrien blir gjerne med i regjeringens forum Prosess21, som skal gi innspill til reduksjon av utslipp fra prosessindustrien og samtidig øke bærekraftig vekst. Det skal rett og slett merkes at det ikke går an å diskutere industri i Norge uten at eksperter fra Grenland er med.

Birgitte Gulla Løken lover at det vil merkes at regionen nå gjør et felles framstøt for å markedsføre fordelene med å etablere virksomhet og investere penger i Grenland.

– Den viktigste suksessen på sikt er at eiendomsaktører skal merke rift om næringslokaler og -arealer, og at disse fylles opp. Ny industrietablering på Frier Vest er også en viktig ingrediens i suksessoppskriften. Toppet med at eksisterende bedrifter fortsetter å investere her, ja, da har vi lykkes.

Hva skjer nå?

− Akkurat nå strømmer det inn bilder i en fotokonkurransen om Telemarks beste industrifoto. Sammen med lokalavisa Varden har vi allerede kåret første vinner-foto, smiler Gulla som håper at konkurransen skal bidra til å skaffe flere stolte ambassadører.  

− Jeg tror det vil merkes når mange av de 10 000 ansatte i industri og næringsliv pluss alle andre i hele Grenland engasjerer seg med å poste bilder som forteller om industri, produkter og arbeidsmiljøene som finnes her i Grenland, understreker hun. 

De beste bildene skal brukes i profileringen av Grenland, samme med en egen visuell identitet som reklame- og kommunikasjonsbyråer nå er invitert til å utforme.

– Industri er tydelig hovedfokus, hvorfor skal annet næringsliv engasjere seg i Powered by Grenland?

− Fordi industriutvikling og etableringer gir store ringvirkninger og gevinster for annet næringsliv. Ikke bare gevinster til eiendomsutviklere og banker, men gir også flere arbeidsplasser i for eksempel taxinæring, handel, service og kulturbransjen og så videre.

Yara-prosjekt har lagt igjen 900 millioner hos lokale leverandører.

− Selv om profil og samlet budskap ikke på plass, er vi allerede aktivt tilstede på konferanser for å markedsføre oss, forteller Birgitte Gulla Løken videre.

– Under Arendalsuka i august deltok direktør Magnar Bakke fra Ineos og Aps Terje Lien Aasland fra stortingsbenken Telemark i Norsk Industris paneldebatt om industrimeldingen sammen med Geir Pollestad, Ole Elvestuen og Monica Mæland. Dagene før gjennomførte vi industrisafari i Grenland for Telemarks stortingspolitikere.

− I oktober deltar vi på industrinettverkenes Miljøkonferansen Telemark og planlegger for en større stand med aktiviteter på Norsk Industris Futurum-konferanse i november. Alt dette skal vi fortsette med og vi kommer også til å skape egne industrimøteplasser og konferanser framover.

– Alle er nok enige om målet og flere har prøvd før. Hvorfor skal dere lykkes?

− Det unike med denne offensiven er at næringslivet selv har satt seg i førersetet. Det er de som har skoen på og kjenner hvor den trykker. Lokalpatriotisme er bra, men vi må bygge et samlet regionlag. Vi konkurrerer med regioner som framstår sterke.

− Vi kan jobbe på en ny måte gjennom at vi avgrenser markedsføringen med hovedfokus på industri og næringsliv. Det kan vi gjøre fordi vi ikke har politiske hensyn å ta. Markedsføringen skal bidra til at vi lykkes i regionen. Da må vi tenke sånn at lykkes naboen, så lykkes du og. Kanskje vi kan bidra til å viske ut kommunegrenser.

− Vi er veldig glade for den nye Grenland Næringsforening som nå er etablert, og vi deltar allerede på neste møte 7. november. Da stiller jeg sammen med Knut Barland, konsernsjef i Skagerrak Energi og Per Halvorsen, administrerende banksjef i Sparebank1Telemark, for å fortelle og få innspill fra næringslivet. vi håper at flere bedrifter vil bli med i markedsoffensiven videre.

– Så Powered by Grenland er åpen for flere bedrifter?

Ja visst, det er bare å ta kontakt.

− Vi skal bygge laget framover. Denne jobben er ikke noe kvikk fiks. Siden oppstart i mars er det brukt mye tid på å forankre og bygge laget. Jeg ser for meg at vi er et stort lag av mange ulike næringsvirksomheter som står samlet i 2020, sier en engasjert prosjektleder, klar for å dele Power-fortellinger fra Grenland.

Ta kontakt med gulla@poweredbygrenland.no eller mobil 450 13 168.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler