Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

– Bamboo er Bilfingers største enkeltstående prosjekt

STOR BETYDNING: – Bambooprosjektet har betydd mye for Bilfinger. Stor aktivitet er viktig både for oss og samarbeidspartnerne våre, sier Knut Segrov.

– Yaras Bambooprosjekt har vært den største enkeltleveransen vi har hatt i Grenland, sier leder for Bilfinger Norge Øst, Knut Segrov.

– Vi har brukt egne ansatte, hentet folk fra søsterselskapet i Sverige og fått hjelp av bl.a. Vard i Brevik for å få løst alle oppgavene, understreker han.

Rammene doblet

Bilfingers Bamboo-leveranse har vokst veldig fra starten i 2015. – Våre rammer har mer enn doblet seg underveis, og vi er den største lokale leverandøren inn mot Yara, understreker Segrov.

Han forteller at Yara ønsket en leverandør de kjente godt, og Bilfinger er Yaras vedlikeholdsleverandør. De har først og fremst jobbet med piping og mekanisk arbeid i oppgraderingsprosjektet, men mot slutten av prosessen ble det også leveranser til den nye salpetersyrefabrikken, SS-4.

– Spanske Tecnicas Reunidas ønsket hjelp av oss i uttestings- og oppstartfasen av fabrikken. I den fasen hadde de bruk for vår kunnskap om området og fabrikkene, forteller key account manager Helge Forsaa. – Vi har også levert brannvarslingsanlegget i SS-4, så det ble noen leveranser til spanjolene mot slutten.

Bilfinger kjenner Yaras fabrikker godt, og Forsaa mener gjødselprodusenten har sett mange fordeler av å benytte den kompetansen inn i Bamboo. Både Projects & Consultancy og teknisk senter har levert ingeniørkompetanse inn i prosjektet, og Bilfinger har levert mannskaper til områdeledelse ute i fabrikkene.

Helse, miljø og sikkerhet

Yara stiller strenge HMS-krav til arbeid i sine fabrikker. Under Bamboo har kravene vært enda strengere. – Våre egne HMS-rutiner stemmer godt overens med Yaras krav på dette området, sier Forsaa.

Bamboo-prosjektet har betydd mye for Bilfiner, forklarer Knut Segrov. – Stor aktivitet er viktig både for oss og samarbeidspartnerne våre. Det betyr mye jobb for leverandører i distriktet – ikke minst var det hyggelig å hente inn kolleger fra Vard i Brevik, som er i en vanskelig situasjon på grunn av liten aktivitet i skipsbyggingsindustrien.

Ny serveringslinje

MÅTTE UTVIDE: Kantinesjef Gunn-Trude Thorsen Andersen måtte sette opp en ny serveringslinja da mannskapet var på det høyeste.

MÅTTE UTVIDE: Kantinesjef Gunn-Trude Thorsen Andersen måtte sette opp en ny serveringslinja da mannskapet var på det høyeste. 

Bambooprosjektet har også gitt stor pågang i kantina i industriparken. Kantinene drives av Bilfingers datterselskap, Industrial Manning, IM.

– Vi måtte ta i bruk en ny serveringslinje i hovedkantina for å ta unna trykket, forteller daglig leder for Bilfinger IM, Rune Teigen. ‑ Linja var der fra tidligere tider, men har ikke vært i bruk på lenge. På grunn av en omsetningsøkning i kantina på ca. 30 prosent, måtte vi ruste den opp igjen.

IM har også hatt fullt belegg på sitt brakkehotell på Sunnjordet, og det har vært økt bemanning på Utstyrsutleie inne i industriparken.

Travel logistikk

Bilfinger IMs logistikkavdeling har også hatt mye å gjøre i prosjektperioden. Entreprenørselskapet som bygget SS-4, brukte IM til å ta imot varer fra produsenten i Spania og fra andre leverandører. IM har også drevet lagerhold for det spanske selskapet gjennom hele byggeperioden.

– Vi er en serviceleverandør for vårt eget morselskap og for andre selskap som har bruk for våre tjenester, sier Teigen. – Vår jobb er å serve alle som har behov for vår assistanse, enten det gjelder liftutleie, overnatting, varehåndtering, mat, sentralbord eller vask av kontorer. Bilfinger IM har hatt god omsetning inn mot prosjektet, så det er ikke tvil om at slike satsinger er viktig for leverandører som oss, avslutter han.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler