Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Yara kjøper nettselskap og kaianlegg på Herøya av Hydro

Thomas Fjeld Heltne, Hydro (t.v.) og Per Knudsen, Yara, signerte avtalen om salg av kraftforsyningsanlegget Herøya Nett AS.

En epoke er over når Yara nå kjøper industriparkens kraftforsyningsanlegg Herøya Nett og kaianlegget inne på Herøya Industripark, av Hydro. For Yara er dette en investering i fremtiden.

Det er Hydro Energi AS og Yara Norge AS som er parter i avtalen som ble signert 2. mars på Herøya. Planen er at overtakelsen av Herøya Nett med sine om lag 30 ansatte skal skje tidlig juni 2017.

«Ved å få kontroll over distribusjonsnettet for strøm får vi god mulighet til å være med å påvirke fremtiden for strømforsyning, og sikre energieffektiv, stabil og konkurransedyktig kraftforsyning for alle bedrifter i Herøya Industripark i fremtiden,» sier Yaras fabrikksjef Per Knudsen.

Det tradisjonsrike industriområdet på Herøya var i mange år Hydros dominerende industrianlegg. De siste årene er det Yara som har videreført produksjonen av høykvalitets-gjødsel som først ble etablert på Notodden og Rjukan, siden på Herøya. 

“Vi er tilfreds med å ha kommet til enighet med Yara om en overtakelse av Herøya Nett og kaianlegget og er trygge på at driften vil bli videreført på best mulig måte,» sier konserndirektør Eivind Kallevik i Norsk Hydro ASA. 

Annette Sommer, Hydro og Per Knudsen, Yara signerte avtalen om kjøp av Hovedkai og Vestre kai i Industriparken. 

Kaiene som innbefattes av avtalen er "Vestre kai" og "Hovedkai" inne på Herøya Industripark. Yara har hatt en langsiktig avtale om rett til bruk av kaiene fra 2003, som også innebar en forkjøpsrett. Gjødselprodusenten er den som bruker kaiene mest, med over 900 skipsanløp årlig for lossing og lasting av faste og flytende stoffer.

«De to kaiene er helt avgjørende for oss. Herfra transporter vi råstoff og varer ut til og inn fra hele verden, og det å sikre kontroll over denne viktige infrastrukturen er et strategisk viktig grep for oss,» sier Knudsen.

For mer informasjon

Helge Wesseltoft, Yara
Mobil: 976 57 980
E-post:  helge.wesseltoft@yara.com 

Ole Johan Sagafos, Hydro
Mobil: 913 08 036 
E-post: ole.johan.sagafos@hydro.com

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler