Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Sverre Gotaas er ansatt som ny direktør i Herøya Industripark AS

Sverre Gotaas (57) er ansatt som ny leder av Herøya Industripark AS (HIP AS), etter Thor Oscar Bolstad som slutter etter 11 år i stillingen. Gotaas er i dag innovasjonsdirektør i Kongsberg Gruppen ASA, og tiltrer stillingen på Herøya 1. juli 2017.

Gotaas ser fram til jobben på Herøya, og mener industriparken har en unik mulighet til å ta en posisjon som Norges prosessindustrisenter.

- Herøya Industripark har et bredt spekter av det som er dagens og morgendagens industrier i Norge. Jeg ser fram til å bygge videre på det arbeidet som er gjort med å utvikle industriparken, og bidra til at Herøya og Grenlandsregionen framstår som et kraftsenter for framtidsrettete bedrifter og institusjoner, understreker Gotaas.

Det var i januar i år nåværende leder av HIP AS, Thor Oscar Bolstad kunngjorde at han ønsker å fratre stillingen. Styret i selskapet har gjennomført en rekrutteringsprosess, mange godt kvalifiserte søkere har meldt interesse, og styret har nå ansatt Gotaas i stillingen.

- Vi er godt fornøyd med at Sverre Gotaas har takket ja til tilbudet vårt, understreker styreleder i HIP AS, Øyvind Hasaas. – Gotaas har en svært relevant bakgrunn og har et stort nettverk innenfor forskning, innovasjon og virkemiddelapparat som Herøya Industripark vil kunne ha nytte av, sier Hasaas.

Det er Oslo Pensjonsforsikring som eier Herøya Industripark AS, og investeringsdirektør Kjetil Houg konstaterer at Thor Oscar Bolstad har vært en stor ressurs for HIP, og har satt varige spor.

– Bolstad har gjort en stor innsats i å utvikle Herøya Industripark over 11 år, og vi verdsetter innsatsen hans både før, under og etter prosessen med eierskiftet. Nå håper vi på videre utvikling og vekst i parken, basert på den solide jobben som er gjort, understreker Houg.

1. juli blir Thor Oscar Bolstad avløst av Sverre Gotaas som for tiden bor i Holmestrand. Han er sivilingeniør i teknisk kybernetikk fra Norges Tekniske Høgskole, og har bl.a. mange års erfaring fra forskning, innovasjon, teknologiutvikling og forretningsutvikling i Kongsberg Gruppen ASA, Statkraft, Kongsberg Maritime og Kongsberg Simrad.

Listen over styreverv er også lang; for tiden er Sverre Gotaas styremedlem i Høgskolen i Sørøst-Norge, styremedlem i Norges Forskningsråd (NFR), styreleder i Divisjonsstyret for Energi, Ressurser og miljø i NFR, og styremedlem i Simula Research Laboratory AS.

Oslo Pensjonsforsikring AS er et livsforsikringsselskap eid av Oslo kommune. Selskapet leverer offentlig tjenestepensjon til de fleste ansatte i Oslo kommune, kommunale foretak, flere av kommunens aksjeselskap og ansatte på sykehus som tidligere ble eid av Oslo kommune. Oslo Pensjonsforsikring har en eiendomsportefølje på rundt 14 milliarder kroner og er en av de større eiendomsinvestorene i Norge.

For mer informasjon, kontakt:

Øyvind Hasaas, styreleder i Herøya Industripark AS, tlf. 915 10 014 Kjetil Houg, investeringsdirektør i Oslo Pensjonsforsikring, tlf. 916 40 151

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler