Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Pilotprosjekt for å skape nye arbeidsplasser

NYE JOBBER: Fredrik R. Sydnes, Sirius Innovation, Bjørnar Asmund Johansen, kursdeltaker, Elin Rauland, kursdeltaker og Mette Kristensen, AS3 har god tro på at kursprosjektet skal skape nye jobber.

– Målet er at jeg skal etablere en bedrift og skape arbeidsplasser. Og jeg ser ikke bort fra at det kan utvikle seg til noe større, sier Bjørnar Asmund Johansen. Den jobben skal påbegynnes i løpet av NAV-kurset «Ideutvikling – skape nye arbeidsplasser i Telemark».

Kurstilbudet retter seg mot personer med høyere utdanning, arbeidserfaring og kunnskaper som er blitt nedbemannet fra industri- og oljevirksomhet, og gründere som er i ferd med å skape grunnlag for ny virksomhet. Dette er et pilotprosjekt i regi av NAV Telemark og det eneste av sitt slag i landet. Kurset har pågått i fire uker og ble presentert på et frokostseminar i regi av industriinkubatoren Proventia.

Engasjerende og informativt

Johnsen er senioringeniør med bakgrunn i oljebransjen og har teknisk sikkerhet og HMS som spesialfelt. – Gjennom dette kurset har jeg kommet i kontakt med et par gründere, og jeg ser muligheten for at jeg kan bidra inn i deres idé med min kompetanse. Selve prosjektet kan ikke omtales ennå, men jeg har tro på at vi kan skape arbeidsplasser sammen.

– Kursopplegget er meget engasjerende og informativt om det å ha en idé, iverksette en forretningsplan og angripe markedet. Så langt har vi bare jobbet i fire uker, og jeg er spent på fortsettelsen.

Egen coach – helt uvurderlig

Elin Rauland er også deltaker på kurset. Hun har bakgrunn fra FMC Technologies og jobber med å utvikle et kvalitetssystem for å hjelpe bedrifter med deres forretningsprosesser.

– Det aller viktigste med dette opplegget er at alle deltakerne får sin egen coach gjennom alle de seks månedene kurset varer. De hjelper oss med å finne retningen og vår egen vei. Det er helt uvurderlig. I løpet av de fire ukene som har gått til nå, kan jeg måle framdriften min til å være ti ganger så rask i forhold til om jeg hadde drevet på egenhånd.

Begynne å tenke på å ansette

Rauland hadde ideen før hun ble med på kurset. Hun har ikke møtt noen forretningspartnere så langt, men regner med at innen kurset er omme, skal hun forsørge seg selv og kunne begynne å tenke på å ansette flere.

– Nettverket er også viktig, sier Rauland. – På kurset møter vi andre i samme situasjon og med gode ideer. Det kan vi bruke i en positiv drive, og vi har mulighet til å teste ut tanker og ideer på de andre kursdeltakerne.

Hovedmål er nye arbeidsplasser

Initiativet til kurset kommer fra NAV Telemark. Det var behov for et program for å hjelpe høyt utdannet personell som var nedbemannet på grunn av nedgangstider i offshoresektoren. Målet var å skape nye arbeidsplasser, og selskapene AS3 og Sirius Innovasjon fikk anbudet med å drive kurset som har 20 deltakere – ti i Skien og ti på Notodden.

– I dette pilotprosjektet er målet om å skape nye arbeidsplasser. NAV jobber vanligvis med å fylle ledige stillinger med nye folk. I dette kursopplegget er hovedmålet å skape nye arbeidsplasser, sier Mette Kristensen fra AS3. – Og vi har resultater allerede. Etter fire uker er én deltaker i ordinær jobb og én har skapt sin egen arbeidsplass.

Engasjerende og informativt

NAV har tatt konsekvensen av at det ikke er nok ledige stillinger i arbeidsmarkedet. – NAV har ulike tilbud, men ingen av dem er for denne målgruppen. Det som er unikt med denne piloten er at en tenker litt stort og ser på hvordan en kan samle ressurser for å skape nye arbeidsplasser, utdyper Fredrik R. Sydnes fra Sirius Innovation.

– NAV sitter på mange kompetente folk, Sirius Innovation sitter på kompetanse om start-up prosessen, og AS3 er eksperter i å hjelpe folk tilbake i arbeid. Sammen skal vi hjelpe deltakerne med å etablere nye arbeidsplasser.

Samlet virkemiddelapparat

Virkemiddelapparatet var samlet på Proventias frokostmøte

INFO: Virkemiddelapparatet samlet på Proventias frokostmøte. Fra venstre: Asbjørn Aas, NAV, Jørn Roar Bamle, Proventia, Tone Allum, VIG, Inge Darrud, NAV, Espen Nilsen, Tekna, Kristine Langerød, HSN og Marte Lønnebakke, Innovasjon Norge.

– Vi er på frokostmøtet for å få vite litt om virkemiddelapparatet og se hva som finnes av muligheter, sier Elin Rauland. – Noe kan være aktuelt under kurset, mens andre ting kan være vel så interessant etter kursavslutning. Det å knytte kontakt med Proventia og Innovasjon Norge er viktig for oss når vi skal starte opp.

Industriinkubatoren Proventia arrangerte frokostmøtet for å synliggjøre tilbudet som et samlet virkemiddelapparat har å tilby gründere i tidligfase.

– Vi arrangerer møtet i samarbeid med Tekna. Vi ser en økt ledighet blant teknologiutdannede folk. De fleste i den gruppen har vært ansatt, og de er kanskje ikke så kjent med det å starte for seg selv, sier leder for Proventia, Jørn Roar Bamle.

En annen hensikt med møtet er å få de som sitter på ideer «ut av skapet», og hjelpe dem til å realisere ideene.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler