Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Herøya Industripark vertskap for Prosin seminar om CO2-fangst i prosessindustrien

-Det er viktig nå å sette fokus på teknologier som er beskrevet for å fylle veikartet til norsk prosessindustri «Økt vekst med nullutslipp 2050». CO2-fangst er et meget relevant element for å realisere veikartet og da er det naturlig å arrangere et slikt seminar i Herøya Industripark. Det er betydelig kompetanse i Grenlandsmiljøet. Dette sa Lars Petter Maltby, leder i Eyde-klyngen som er prosjektleder for Prosin, etter onsdagens seminar.

bilde av Helene Fladmark, Lars Petter Maltby, Klaus Schöffel og Rolf Olaf Larsen

Arrangørerne av seminaret var veldig fornøyd med deltakelsen. Fra v: Helene F. Fladmark fra Eyde-klyngen, Lars Petter Maltby, Eyde-klyngen, Klaus Schöffel, Tel-Tek og Rolf Olaf Larsen fra Herøya Industripark AS.

Seminaret var et samarbeid mellom Tel-Tek og Prosin og deltakerne fikk en gjennomgang av de største CO2-fangst prosjektene som pågår i Norge nå.

Olje- og Energidepartementet foreslår i statusbudsjettet for 2017 en videreføring av "Mulighetsstudie av fullskala CO2-håndtering i Norge".  Norcem og Yara i Grenland deltar i denne studien, og begge bedriftene var invitert til å fortelle om sine erfaringer og utfordringer så langt.

Klikk her og se filmen Gassnova har laget fra Norcem og Yara.

Hva er Prosin? Prosin er en plattform for kompetansesamarbeid og ideutveksling om forsknings- og innovasjonsutfordringer innenfor prosessindustrien i Norge. Prosin arrangerer workshops, seminarer og andre møteplasser for prosessindustrien, og skal bidra til å øke bedriftenes innpass i forskningsprogrammene i Norge og EU.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler