Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Produserer mer enn 350 000 bokser hjortetakksalt hver eneste dag

Hva har tyrkiske kjeks, oljeplattformer i Nordsjøen, hovedflyplassen på Gardermoen og kyllingprodusenter i India og Asia til felles? Jo, de bruker produkter fra Addcon Nordic AS i Herøya Industripark. 

HJORTETAKKSALT: Addcon leverer hjortetakksalt i storsekk eller på paller til kunder i Norge, resten av Europa og i andre verdensdeler.

HJORTETAKKSALT: Addcon leverer hjortetakksalt i storsekk eller på paller til kunder i Norge, resten av Europa og i andre verdensdeler. Produktet pakkes om til privatmarkedet og brukes av bakerier og kjeksprodusenter, forteller HMS- og kvalitetssjef Øyvind Oskarsen Due.

Hver eneste dag året gjennom produserer Addcon 23 tonn hjortetakksalt. Det er nok til å fylle mer enn 350.000 bokser. Nå er det ikke Addcon som pakker de kjente, gule boksene med 65 gram hevemiddel. Fra fabrikken på Herøya leveres produktet i storsekk eller på paller til kunder i Norge, resten av Europa og i andre verdensdeler.

Etterspurt i markedet

Hevemiddelet hjortetakksalt er en viktig ingrediens i hjortetakk og smultring som mange baker til jul. Tidligere ble hjortetakksalt laget av geviret til hjorten, og dette har nok gitt navnet til hevemiddelet og kakene. (Foto: mat.no)

–  Dagens produksjon dekker langt fra etterspørselen. Det er fordi vi har en spesielt god kvalitet på hjortetakksaltet som er etterspurt i markedet. Produktet vårt har en sterk posisjon og vi kunne solgt mer, men kapasiteten i fabrikken legger begrensninger på oss, forklarer HMS- og kvalitetssjef Øyvind Oskarsen Due.

– I dag kan vi produsere 23 tonn per døgn, men vi jobber for å øke kapasiteten til 25 tonn per døgn, sier han.

Hjortetakksalt – et rent Herøya-produkt

Hjortetakksalt er et rent Herøya-produkt. Produksjonen forgår i Addcons lokaler i Bygg 85, og råstoffene CO2 og ammoniakk kommer fra Yaras fabrikker i industriparken. Infrastrukturen i Herøya Industripark er en viktig konkurransefordel for Addcon. 

Hjortetakksalt benyttes som hevemiddel i ulike bakverk, kjeks og sprø kaker.

Prosessoperatør Karethe Mæla er en av flere som overvåker produksjonen fra kontrollrommet.

KONTROLLROM: Produksjonen på Herøya går døgnkontinuerlig. Prosessoperatør Karethe Mæla er en av flere som overvåker produksjonen fra kontrollrommet.

– Mye ammoniakk i hjortetakksalt gir den sterke lukten. Dette fordamper ved steking, og lukten forsvinner. Men bruksområdene er mye større enn bakst. Kundene er også fra bransjer innen lær, kosmetikk, tannpasta og brannslukningsapparat, understreker Due.

Les mer om Addcons øvrige produkter og om selskapet

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler