Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Kulturprisen fra Herøya Industriparks kulturfond gikk til Nicolae Bogdan!

Hele salen reiste seg og trampeklappet da lærer og musiker Nicolae Bogdan mottok kulturprisen 2015 på kr 30.000 fra Herøya Industriparks kulturfond i kveld. 

Lærer og musiker Nicolae Bogdan (til høyre) mottok kulturprisen på 30.000 kroner, et litografi og blomster

Lærer og musiker Nicolae Bogdan (til høyre) mottok kulturprisen på 30.000 kroner, et litografi og blomster fra David Bråthen i Herøya Industriparks kulturfond. 

Prisutdelingen foregikk i Ælvespeilet, under høstkonserten til Porsgrunn kommunale kulturskole, der Bogdan dirigerte Ungdomsorkesteret. Det er ingen tvil om at det var en populær prisvinner som kunne motta prispenger, en litografi og blomster fra styret i kulturfondet.

– Det er fantastisk moro å bli satt pris på, sa en rørt Nicolae Bogdan. – Jeg jobber jo med det jeg liker aller best, å skape musikkglede og mestringsfølelse hos barn og unge, og det har jeg tenkt å fortsette med, understreket han. 

Kulturfondets begrunnelse

I begrunnelsen fra kulturfondet heter det blant annet: 

«Prisvinneren er ikke blant dem som stikker seg mest fram, men han har gjennom mange år vært med å prege musikklivet og å spre musikkglede over hele Grenland. «Spilleglede og mestring er alfa omega for å lykkes med musikken», er mottoet hans som lærer ved Porsgrunn kommunale kulturskole.

Prisvinneren kom fra Romania til Norge i 1991 som dansebandmusiker, og har arbeidet ved Porsgrunn kommunale K'kulturskole siden 1995. Her underviser han i fiolin, piano og keyboard – og dirigerer musikkskolens Ungdomsorkester. Flere av elevene hans har valgt å utdanne seg videre innen musikk, så det er tydelig at han lykkes i å vekke spilleglede og mestringsfølelse. 

Men han sprer ikke bare spilleglede blant barn og unge. Det fins knapt et aldershjem, sykehjem, sykehus eller en frivillighetssentral i Grenland som ikke har hatt gleden av å få oppleve prisvinneren, enten alene eller sammen med andre musikere og sangere.»

Kulturlivet beriket med flere millioner

Stiftelsen Herøya Industriparks Kulturfond har som formal å fremme kulturlivet i Grenland ved å yte økonomiske bidrag til kulturaktiviteter.

Pengene som deles ut til kulturformål er avkastningen fra fondet som ble opprettet da Hydro solgte Herøyahuset til Porsgrunn kommune i 1985. Rentene har gått litt opp og ned disse årene, og tildelingene til kulturformål har dermed variert litt.

På de 27 årene fondet har eksistert har kulturlivet i Grenland blitt beriket med flere millioner kroner.  

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler