Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Stor industriøvelse i Herøya Industripark, tirsdag 25. oktober

Fylkesmannens kriseberedskapsråd gjennomfører en stor industriøvelse i Herøya Industripark, tirsdag 25. oktober i tidsrommet kl. 09.00 – 14.00. Øvelsen har fått navnet Omega.

Scenarioet er en uønsket hendelse hos Yara, som medfører gassutslipp i området ved tankterminalen i industriparken.

Innbyggerne i Porsgrunn kommune vil få tekst- eller talemelding på telefon, og alarmsignalet «VIKTIG MELDING – LYTT PÅ RADIO» vil bli iverksatt. Alarmen blir gitt med tyfoner slik: tre signalserier med ett minutts opphold mellom seriene. 

Alarmsignalet "Viktig melding - lytt på radio" vil bli iverksatt

Alarmsignalet "Viktig melding - lytt på radio" vil bli iverksatt, tre signalserier med ett minutts opphold mellom seriene.

Synlig og hørbar

Øvelsen Omega skal bidra til samvirke mellom industri, kommune og nødetatene, både på taktisk, operativt og strategisk nivå. Den kommer til å bli både synlig og hørbar på Herøya og i andre deler av Grenland. I tillegg til sirener blir det stor aktivitet fra utrykningskjøretøyer, mannskaper og markører.

De medvirkende er fylkesmannen i Telemark, politi, sivilforsvar, vegvesenet, Sykehuset Telemark, Røde Kors, Telemark fylkeskommune, Porsgrunn kommune, Yara og felles industrivern for Herøya Industripark.

Fylkesmannens kriseberedskapsråd ble opprettet i 1977, og har aldri tidligere øvd på en tilsvarende hendelse. 

Plakat om øvelsen ut til husstander

For mer informasjon om øvelsen, se vedlagte plakat. Den ble distribuert til husstandene i Porsgrunn og deler av Skien i går, som innstikk i ny versjon av «Naboinformasjon fra Herøya Industripark». 

Se også fylkesmannens hjemmeside.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler