Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Høgskolen i Sørøst-Norge inn på Herøya. Vil bygge sterkt innovasjons nettverk

Høgskolen i sørøst-norge (HSN) samarbeider med inkubatormiljøet Proventia på Herøya, Telemark fylkeskommune og flere i en offensiv satsing som skal løse konkrete problemstillinger i arbeidsliv og samfunn. Studentene skal ta jobben.

bilde av Geir Morten Johansen, Mari Kallåk og Jørn Roar Bamle

Samarbeid mellom Telemark Fylkeskommune, Høgskolen i sørøst-Norge og inkubatormiljøet Proventia, her representert ved fra venstre Geir Morten Johansen, Fylkeskommunen, Mari Kallåk, Høgskolen og Jørn Roar Bamle fra Proventia.

Høgskolen i Sørøst-Norge vil forsterke entrepenørskapsbølgen med å tilby bedrifter og virksomheter student-team som kan løse konkrete problemstillinger.

Et internasjonalt operativt verktøy kalt Demola skal bidra til å akselerere opp antall samarbeidsprosjekter mellom universitetsstudenter, arbeidsliv og samfunn.

Prosjektkoordinator Mari Kallåk er allerede på plass i inkubasjonsmiljøet Proventia på Herøya.

- Vår nisje er problemløsning. Tverrfaglige studentteam, i første omgang studenter fra helse – og sosial, ingeniør og handelshøyskolen, skal løse reelle utfordringer som kan bli produkter og tjenester med betydning, både for verdiskaping og samfunnsutvikling, forteller Kallåk, Demola prosjektkoordinatoren fra Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN).

Innovasjons-børs

Reelle problemstillinger og utfordringer som søker nye løsninger skal møte kompetente student-team.

- Vi satser på å lage en slags innovasjonsbørs, åpen og enkel for alle parter. Når virksomheter legger ut problemstillingene på nett som studentene kan søke på, da har vi lykkes, sier Mari Kallåk engasjert.

Oppstart 2017

bilde av Mari Kallåk

Mari Kallåk igang med etablering av Demola i Herøya Industripark

Fra sitt kontor i Herøya Industripark er Kallåk i full sving med å få på plass forretningsplan og kunderelasjoner til oppstart for studieåret våren 2017.

I første omgang skal Demola innarbeides i Grenland (Porsgrunn), Midt-Telemark (Bø) og det arbeides med å få på plass modellen i nedre Buskerud for tredje-års bachelorstudenter. Planen på sikt er at Demola skal bli interessant i hele Sørøst-Norge, Buskerud, Vestfold og Telemark, med både bachelor, master og phd-studenter.

Tilbyr kompetansepakke

Prosjektlederen med master i teknologi og innovasjon og bakgrunn fra arbeid med forskning og innovasjon (romvirksomhet) i Nærings- og fiskeridepartementet er allerede godt kjent med Demola prosjektet gjennom sin trainee-jobb i Telemark Fylkeskommune.

Kallåks prioritering nå er å skaffe de første Demola-casene, problemstillinger fra arbeidsliv og samfunn. Hun har allerede 8 potensielle caser på en liste. De vil snart få en hyggelig forespørsel.

- Demola er en kjempemulighet for å løse reelle utfordringer og floker som virksomhetene kanskje selv mangler ideer, kapasitet eller systematikk for å løse. Vi byr på en skikkelig kompetansepakke. Et nøye sammensatte student-team med tverrfaglig kunnskap skal ha full fokus i 3 -4 måneder på problemstillingen.

....testboks

Eksisterende løsninger kan også testes.

- Vi kan fungere som en slags testboks, hvor vi raskt kan finne ut om en løsning er verdt å gå videre med, forteller Kallåk. Virksomhetene bidrar med en inngangsbillett og kontaktressurser underveis. Partnerskapet er likeverdig. Alle deltakerne har et eierskap i de resultatene som prosjektet skaper. Eierskapet avklares på forhånd ved hvert enkelt caseoppstart.

Erfaringer fra Univerisitetet i Tampere, Finland viser at flere globale virksomheter, som for eksempel Volvo, Kone Cranes, UNICEF, Nokia og ABB bruker Demola som testboks for nye, innovative løsninger. Og at over 70 prosent av løsningene blir brukt i virksomhetene etterpå.

Øko-system for innovasjon

HSNs Demola satsing skal bygge et øko-system for innovasjon hvor ideer, ferdigheter og perspektiver fusjoneres for å skape innovasjon. Og det skal bidra til å åpne opp og bygge innovasjonskompetanse og kultur. Kallåk understreker at Demola naturligvis ikke er det eneste verktøyet i HSNs verktøykasse for entreprenørskap. Tvert om vil det supplere andre programmer og initiativer.

- Jakten på radikale, nyskapende løsninger er i gang, og her vil studenter og forskere fra Høgskolen i Sørøst-Norge definitivt være med på verdiskapingen framover, avslutter Mari Kallåk.

Vi trenger nye perspektiver for framtiden skriver administrerende direktør i Innovasjon Norge, Anita Krohn Traaseth i Innovasjonsbloggen. Og vi trenger gode forskningsmiljøer som evner å samarbeide med næringsliv og offentlig sektor slik at vi skaper verdier, bedrifter og arbeidsplasser fra forskningen. HSNs Open Access-politikk, hvor forskningsresultatene ligger tilgjengelig og åpent på nett for alle nasjonale og internasjonale aktører er et initiativ som bidrar.

Interessert i å vite mer om Demola?

Ta kontakt med Mari Kallåk, prosjektkoordinator.

Telefon: +47  92632778   e-post: marik@hit.no

www.demola.net

Se 4 andre samarbeidsprosjekter mellom HSN, studenter, arbeidsliv og samfunn.

Slipper shipping studentene til.

Samarbeid med Spania.

Sammen for sjøsikkerhet.

Hjelper Kongsberg med innovasjon

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler