Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Herøya Industriparks nye eier møtte bedriftene. – Jeg er kjempeoptimist på vegne av industriparken

– Jeg er kjempeoptimist på vegne av Herøya Industripark. Det er ikke mange industriområder som har de samme konkurransefortrinnene som Herøya, sier representant for den nye eieren av industriparken, investeringsdirektør Kjetil Houg i Oslo Pensjonsforsikring (OPF).

Investeringsdirektør Kjetil Houg i Oslo Pensjonsforsikring (t.h.) og direktør Thor Oscar Bolstad i Herøya Industripark AS, møtte bedriftene i parken

Investeringsdirektør Kjetil Houg i Oslo Pensjonsforsikring (t.h.) og direktør Thor Oscar Bolstad i Herøya Industripark AS, møtte bedriftene i parken til en prat om de nye eiernes mål og ambisjon med eierskapet. 

I morges møtte han et 30-talls ledere fra de ulike bedriftene i industriparken, og presenterte OPFs strategi, mål og ambisjoner med det nye eierskapet. Han la ikke skjul på at han var litt skeptisk første gang han fikk se salgsprospektet for Herøya Industripark.

«Alt for komplisert»

– Vi fikk tilsendt prospektet rett etter at salgsprosessen startet for halvannet år siden, og etter en første gjennomgang tenkte jeg at «dette blir alt for komplisert». Men etter at vi hadde jobbet oss grundig gjennom framstod parken mer og mer spennende. I dag er det med ærefrykt vi går løs på oppgavene, og heldigvis er vi ikke alene. Oppgaver og utfordringer skal vi løse sammen med en svært kompetent driftsorganisasjon og dere profesjonelle leietakere, innledet Kjetil Houg.

Han beskriver OPF som en solid eier med en god kapitalbase å ta risiko på.

– Vi har et avkastningskrav på 3 prosent, og har råd og anledning til å ha de lange brillene på. Denne langsiktigheten har vi til felles med de fleste av dere, understreket Houg, og viste til de langsiktige feste- og leieavtalene mange av bedriftene i parken har med Herøya Industripark AS. – Dette passer oss godt, og gir et interessefellesskap vi skal bygge videre på, påpekte han. 

Bærekraft 

OPF er videre opptatt av økonomisk bærekraft, det vil si å skape lønnsom vekst gjennom å framstå som en moderne park med høyt nivå på opplevd kvalitet. 

– Vekst og utvikling skaper vi først og fremst gjennom økt utleie og enda bedre utnyttelse av ressursene, i tillegg til nyinvesteringer. Vi ønsker også å bidra til miljøgevinster, og vil legge til rette for lønnsomme miljøinvesteringer i industriparken, understreket Houg.

Tung portefølje

Oslo Pensjonsforsikring har en tung portefølje innen eiendom og industriell aktivitet, og utvikler gjerne prosjektene sine sammen med partnere. 

– I Oslo, Bergen og Trondheim har vi store byggeprosjekter på gang i samarbeid med partnere. Vi har også god erfaring med å benytte eksterne forvaltere, det gir fleksibilitet og gode leveranser, understreket Kjetil Houg.

På spørsmål om det kan være aktuelt for OPF å investere i bedrifter, forklarte Houg at selskapet har mindre andeler i børsnoterte selskap, og også i private virksomheter. – Vi ser ikke helt for oss å gå inn i oppstartsbedrifter, men vurderer andre muligheter fra prosjekt til prosjekt, framholdt han.

Selskapsstrukturen på plass 

Selskapsstrukturen i Herøya Industripark er nå på det nærmeste på plass; all eiendom, bygg og infrastruktur skal ligge i HIP Eiendom AS (100 prosent eid av OPF), mens forvaltnings- og driftsselskapet Herøya Industripark AS blir eid av OPF og det Kristiansundbaserte selskapet FG Eiendom (50 prosent hver).

Det nye styret i Herøya Industripark AS er allerede i virksomhet, og består foruten eierne av de erfarne industriaktørene Øyvind Hasaas, Kjell Sundsli og Heidi Petersen.

Om Oslo Pensjonsforsikring

  • Heleid datterselskap av Oslo kommune
  • Pensjon-, skade og personskadeforsikringer
  • Pensjonsleverandør for 138.000 aktive og pensjonister i Oslo kommune, kommunens foretak og Helse Sør-Øst
  • Tilbyr offentlig tjenestepensjon
  • Forvaltningskapital på 80 mrd kroner
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler