Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

– Jeg fikk en unik sjanse i Yaras Bamboo-prosjekt på Herøya. I Frankrike ville det vært vanskelig

Franske Alexis Guerit (23) fikk tre måneders traineejobb i Yaras Bamboo-prosjekt i sommer. – I Frankrike ville det vært vanskelig å få en slik erfaring, sier ingeniørstudenten fra Bordeaux.  

Alexis Guerit (23) arKK av med prisen som beste ingeniørstudent da Yara skulle velge trainees til Bamboo

Som i den prisbelønte actionfilmen fra 1971, "French Connection", stakk også Alexis Guerit (23) av med prisen som beste ingeniørstudent, da Yara skulle velge trainees til milliardprosjektet Bamboo på Herøya i sommer. 

Det har ikke manglet på «action». Erfaringene er mange etter tre måneders industriell ekstremsport med bygging av verdens reneste gjødselfabrikk på Herøya.

– Det har vært utrolig spennende og berikende, og en sjelden mulighet for meg til å få innblikk i et så stort prosjekt. Jeg har sett og vært med på enormt mye, oppsummerer Alexis fornøyd.

I team med to erfarne hollendere, har Alexis beveget seg hver dag ute i et hektisk miljø mens byggingen av ny salpetersyrefabrikk og utvidelse av gjødselanlegg pågår. Jobben var å sjekke at alle detaljer i imponerende nettverk av rør bygges og kobles sammen slik de skal.

Nye muligheter

Alexis er ikke ukjent verken med gjødselproduksjon eller Yara. Han har treårig kontrakt med Yara Ambés sør for Bordeaux mens han studerer. Ingeniørstudiet er lagt opp med tre uker på skole og tre uker i praksis, og en tremåneders traineeperiode.

– I og med at Yara er et norsk selskap, så ville jeg søke meg hit, og ble veldig glad da jeg fikk denne unike sjansen, sier ingeniørstudenten som aldri hadde vært i Norge før.

Nå pakker Alexis kofferten og reiser hjem til Bordeaux for siste studieår i nabobyen Pau. Han håper å få seg jobb i nærområdet neste år. Kanskje er det nye muligheter i Yara?

Fem erfaringer han tar med seg hjem

Alexix returnerer til Frankrike med fem erfaringer i kofferten

Alexix returnerer til Frankrike med fem erfaringer i kofferten

– Jeg kommer til å nøle mindre dersom jeg får mulighet til å jobbe internasjonalt igjen, sier Alexis kontant. Jeg har jobbet i team med to hollendere, veilederne mine har vært en iraner og en norsk, og i resten av Bamboo-prosjektet er det folk fra 14 nasjonaliteter. Det har vært spennende og lærerikt.

 Noen flere engelske gloser og framskritt i engelskflyten har jeg fått. I Bamboo var jeg eneste franskmann, unntatt en belgier og en tunisier som jeg snakket med når de var innom.

– Jeg ser at det går an å gå hjem fra jobben klokka 1530. Før jeg kom hit leste jeg i en guide at nordmenn var legendarisk effektive, så det må jo stemme.

– Jeg har erfart at det er vanskelig å venne seg til annen mat og å legge om spisetider. Jeg hadde ikke høye forventninger til norsk mat, men ja, jeg kan si mye om det en annen gang, sier Alexis som kommer fra et av Frankrikes mest velrenommerte mat- og vindistrikt. Heldigvis var det varm lunsj i kantina på Herøya, men middagen greide jeg ikke å spise klokka fire. For meg ble det klokka åtte på kvelden som hjemme.

– Jeg har sett at Norge er et vakkert land. Sammen med foreldrene mine dro jeg på opplevelsestur herfra og vestover, og vi fikk med oss utrolig mye, vill og vakker natur, selv om det regnet.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler