Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Sommervikarene på Herøya må ha kompetanse og nødvendige sertifikater

– De fleste sommervikarene vi formidler til bedriftene i og utenfor Herøya Industripark, har kompetanse på et eller flere områder. Yara har behov for vikarer med sertifikat for hjullaster, truck eller begge deler. Eramet etterspør vikarer med kranførerbevis, sier Ole-Bjørn Eikeland. Han er kunde-/personalkontakt hos Bilfinger Industrial Services IM AS, som rekrutterer sommervikarer til flere av selskapene på Herøya.

Unni Larsen og Ole-Bjørn Eikeland

Unni Larssen og Ole-Bjørn Eikeland, begge kunde-/personalkontakt hos Bilfinger Industrial Services IM AS, rekrutterer sommervikarer og øvrige vikarer til flere av selskapene på Herøya. (foto: Ole-Bjørn Ulsnes)

I sommer har Bilfinger Industrial Services IM AS rekruttert ca. 50 sommervikarer. Om lag 20 vikarer jobber skift i pakkeriet på KS-fabrikken og med utskipning hos Yara. Ca. 20 går i skift i produksjonen hos Eramet, og resten jobber med oppgaver som logistikk, lager, utstyrsutleie og pakking for flere selskap i Industriparken.

Skoleelever tar de nødvendige sertifikatene

– Kundene våre ønsker vikarer med erfaring og kompetanse. Flere av sommervikarene hos Yara er inne på fjerde året. Det er skoleelever som har tatt nødvendige sertifikater for å kunne få nettopp disse jobbene, sier kollega Unni Larssen. – Skiftjobbene er attraktive fordi arbeidsmiljøet er godt, og lønnen er relativt høy.

Sommervikarene hos Yara jobber med pakking og utskiping av gjødsel. I tillegg er det en del renholdsjobber som vikarene utfører i løpet av noen hektiske sommeruker. Hos Eramet går vikarene rett inn i produksjonen. Det er derfor kranførerbevis er nødvendig.

Leverer alt fra A til Å

Bilfinger Industrial Services IM AS står for alt det praktiske arbeidet med å rekruttere sommervikarer. Jobben starter med utlysning av vikariatene tidlig i februar med søknadsfrist rundt påske.

– Vi gjennomgår søknadene og foreslår kandidater for kundene, som velger de vikarene de ønsker. Ofte er det barn av egne ansatte som foretrekkes dersom de har sertifikatene som kreves, forklarer Larssen. – Vi tar oss også av lønnsutbetaling etter bedriftenes regulativ, sørger for riktig arbeidstøy og følger dem opp gjennom sommeren. Den siste oppgaven vår er å skrive ut sluttattester.

Bilfinger Industrial Services IM AS får hvert år inn mange flere søknader enn det er ledige sommerjobber til. I tillegg har bemanningsselskapet sin egen pool av medarbeidere som også går inn i sommervikariater hos Yara og Eramet.

Høyt fokus på HMS

– HMS er like viktig for sommervikarene som for de fast ansatte, påpeker Eikeland. – Vikarene må gjennom akkurat de samme kursene selv om de bare skal jobbe i noen uker.

Det er Bilfinger Industrial Services IM AS som tar seg av HMS-kursingen også, med ett unntak. Yara holder selv sitt eget Nivå 2-kurs.

– Sommeren er en hektisk periode for oss som rekrutterer vikarer, forteller Larssen. – Men det er veldig trivelig å jobbe med sommervikarene. De gjør en veldig god jobb, og bedriftene er fornøyde med skoleelevene de har i sommerarbeid.

Sommeren er absolutt høysesong for vikarformidling hos Bilfinger Industrial Services IM AS, men de formidler i tillegg mange vikarer til bedriftene på Herøya gjennom hele året, også til revisjonsstanser og kortere vedlikeholdsstopper.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler