Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Lærte seg å kjøre hjullaster for sommerjobb

Anita Klavenes og Amalie Aafedt har sommerjobb i Yaras skipningsavdeling. Jentene kjører hjullaster og har tatt kompetansebevis for å kunne gjøre denne jobben i noen uker hver sommer.

– Jeg tok et teorikurs på 20 timer hos Vancowill i Sandefjord. Deretter hadde jeg 40 timer med kjøretrening sammen med en fadder her på Herøya, forteller Anita til venstre på bildet. – Jeg var heldig som fikk praksis her og slapp å betale for den delen av opplæringen.

Fint å ha kontakt med industrien

20-åringen, som ellers i året studerer industriell kjemi og bioteknologi ved NTNU, har sommerjobb hos Yara for tredje året. Hun tok kompetansebeviset for hjullaster i fjor, så det er andre året hun jobber med å laste gjødsel.

– Jeg tok kompetansebeviset for å få en mer varierte arbeidsoppgaver. Det første året opererte jeg et lasteapparat. Nå er arbeidet mye mer utfordrende.

Jobben går ut på å fylle gjødsel i en mater til transportbånd eller å kjøre storsekk, som løftes om bord i båtene. Innimellom kjøringen er det en del rengjøring som skal utføres.

– Det er veldig fint å jobbe her, sier Anita. – Arbeidsmiljøet er bra, og det er fint for meg å ha kontakt med industrien. Det er relevant for utdanningen jeg holder på med. Jeg går skift og skal jobber syv uker i sommer. Da har jeg vært med på en skiftturnus.

Porsgrunnsjenta har fire år igjen på studiet i Trondheim, så hun regner med å søke sommerjobb hos Yara de neste årene også.

Fra militærtjeneste til hjullaster

Amalie var i militæret i fjor og har jobbet i skipningsavdelingen i trekvart år. Arbeidsperioden avsluttes med et sommervikariat før hun skal videre til studier.

– Jeg har jobbet her tre somre, og dette er den siste sommeren for min del, sier 20-åringen. Nå har jeg lyst til å ha sommerferie et år. Det har jeg ikke hatt på flere år. Men det viktigste er at jeg har søkt på sykepleierutdanning. Kommer jeg ikke inn, tar jeg et årsstudie i biologi. Uansett er det utdanning jeg vil drive med framover.

– Er du helt sikker på at du ikke kommer til å søke sommerjobb i Yara mens du studerer?

– Nja, jeg vet jo aldri, men det er sommerferie jeg har lyst på nå. Men jeg er veldig fornøyd med jobben. Det er bra miljø, og skiftarbeid er godt betalt.

Amalie tok maskinførersertifikat klasse M4 med 20 timer teori og 40 timer praksis allerede første sommeren hun jobbet i skipningsavdelingen.

– Er det vanskelig å kjøre så store maskiner?

– Nei, ikke så veldig. En må bare ta det rolig og være forsiktig, så går det bra, forklarer Amalie.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler