Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Hvor ofte skifter dere ut rørene? Spørrelystne sommervikarer fra Statoil og Yara på omvisning i industriparken

Hvor ofte skifter dere ut rørene? Det var ett av spørsmålene Lene Rambekk fikk fra sommervikarene hun hadde med på en omvisning i Herøya Industripark. Rambekk ga de 15 sommervikarene en grundig tur rundt i den 1,5 kvadratkilometer store industriparken.

Engasjerte og spørrelystne sommervikarer på omvisning i industriparken med driftssjef og guide Lene Rambekk. 

15 sommervikarer fra Yaras og Statoils virksomheter i Forskningsparken var med på rundturen. Interessen var stor, og spørsmålene kom underveis. Hva var det på Herøya før industrien kom? Produseres det aluminium her? Og hva er de grønne steinene som ligger i veikanten?

Glade for å kunne stille opp

Statoil og Yaras enheter i forskningsparken tar inn sommervikarer hver sommer

Statoil og Yaras enheter i forskningsparken tar inn sommervikarer hver sommer, i år er antallet i overkant av 15.

– Vi fikk forespørsel om en omvisning fra Statoil og Yara, og da er vi glad for å kunne stille opp, sier Rambekk, som er leder for drift i vertskapsorganisasjonen Herøya Industripark AS. – Det er bra at sommervikarer i Forskningsparken får se hva som er på innsiden av portene her. Noen jobber sannsynligvis på prosjekter som har tilknytning til fabrikkene her, og da er det greit at de har fått sett seg omkring. 

Turen startet i Forskningsparken og gikk først til Statoils flerfaserigg sør-øst i industriparken. Derfra fortsatte omvisningen gjennom hele området opp til havneporten i nord, forbi Yaras områder og forbi en rekke verksteder og produksjonslokaler. Rambekk fortalte også om viktigheten av HIPs gode infrastruktur, som rørgater, veier, strømforsyning og tilgang på rent prosessvann med riktig temperatur. Høydepunktet – i dobbel forstand – var turen til topps i Yaras fullgjødselfabrikk 4, som er blant Norges høyeste bygg. 

Katinka Ledzma (24) studerer ved NTNU og har sommerjobb hos Yara.

Katinka Ledzma (24) studerer ved NTNU og har sommerjobb hos Yara. 

Interessant å se parken fra innsiden

– Det var kjekt å få en omvisning, sier Katinka Ledzma (24). Hun studerer ved NTNU og har sommerjobb hos Yara. – Jeg synes det var interessant å se hvilke bedrifter som er i parken, og det var overraskende å se hvor store bygninger som kreves for å produsere og lagre produktene i Industriparken. 

Magnus Kallager (22) studerer også på NTNU og jobber for Statoil i sommer.

Magnus Kallager (22) studerer også på NTNU og jobber for Statoil i sommer. 

– Jeg hadde en formening om hvor stort et industrianlegg er etter å ha vært på Statoils anlegg på Melkeøya og på Tjeldbergodden, sa Magnus Kallager (22). Han studerer også på NTNU og jobber for Statoil i noen hektiske sommeruker. 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler