Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Emil har drømmejobb for Yara – stortrives i hjullasteren

– Alle har vel stått og kikket på en svær gravemaskin da de var unger, svarer Emil Riis på spørsmålet om hvorfor han ville bli maskinfører. – Det er fascinerende med svære maskiner, og jeg stortrives med jobben.

Emil Riis foran den storeo hjullasteren.

Emil Riis foran den store hjullasteren. For tiden jobber han mest for Yara, ved kalksalpeterfabrikken, på kaia eller i Yaras nye gjødselterminal. 

24-åringen kjører hjullaster og er stort sett utleid til Yara. Emil jobber ved kalksalpeterfabrikken, på kaia eller i Yaras nye gjødselterminal. Ansettelsesforholdet er hos Bilfinger Industrial Services IM, der han har vært ringevikar i ca. ett år.

Bilfinger IM leier ut mannskaper til flere selskap i Herøya Industripark (HIP), blant annet for å dekke opp for produksjonstopper, sykdom og tilsvarende behov for ekstra personell.

Nesten skytebas

Emil har fagbrev som maskinfører. Utdanningen begynte med to års videregående skolegang, ett år med anlegg- og bergverksfag på Skogmo VGS og ett år på Blakstad VGS. Deretter gikk porsgrunnsmannen to år i lære hos entreprenørene Tellefsen AS og Eckholt AS.

– Jeg er faktisk bare noen timers undervisning og noen papirer unna å være skytebas også, sier Emil.

Stortrives i hjullasteren

– Jeg stortrives i hjullasteren. Gravemaskin er ikke noe for meg, men å kjøre hjullaster er helt prima. Rett og slett en kremjobb for en med mine interesser, understreker Emil.

Derfor sluttet han i entreprenørfirmaet og fikk etterhvert jobb i Bilfinger IM. – Jeg lærer noe nytt hele tiden. Det er så mye som foregår her, og det trives jeg med. Hver dag er både utfordrende og morsom. Det vil si, jeg synes ikke det er så vanskelig å kjøre maskinen, men det er krevende å gjøre en god og effektiv jobb hver eneste dag.

Opptatt av sikkerhet

Sikkerhet er viktig, det gjelder å ha oversikt fra førerhytta.

– Sikkerhet er viktig, det gjelder å ha oversikt fra førerhytta, understreker Emil. 

Emil var ikke så sikker på hva han ville satse på å bli. Snekker, elektriker og flyger var på lista over mulige valg, men så er broren maskinkjører, og Emil fikk bli med han på jobb. Nå er han selv maskinkjører og svært opptatt av sikkerheten knyttet til jobben han gjør.

– Jeg kjører svære maskiner. Det kan være risikabelt, så jeg må hele tiden passe på andre mennesker som er i nærheten. Det gjelder å ha oversikt fra førerhytta. Men det er slike utfordringer jeg liker.

Vurderinger hele tiden

Emil frakter vare – det vil si ulike gjødselkvaliteter – som skal lastes eller pakkes for salg og eksport. Han fyller tipplommer, kjører storsekk og stabler sekkestusser.

– Jobben er variert. Jeg må hele tiden passe på at det er fullt i tipplommene, jeg må passe på at det er riktig vare som lastes, og jeg skal holde det pent og ryddig hele veien. Det er viktig å ikke grise med noe, så det gjelder hele tiden å finne balansepunktet for hvor full skuffe jeg kan ha, og hvor fort jeg skal kjøre. Det er hele tiden vurderinger som må gjøres.

Hvor som helst

– Hva med jobben framover, vet du hvor du jobber en måned fram i tid?

– Nei, det vet jeg lite om. Det kommer helt an på hvem som har bruk for innleide folk. Bilfinger IM leverer arbeidskraft til flere bedrifter. Behovet varierer hele tiden, så hva jeg skal gjøre og hvor jeg skal jobbe – det endres fra uke til uke. Jeg kan jobbe hvor som helst, så dette er kjempeflott for min del.

Emil Riis er også fornøyd med at vikarjobben hos Bilfinger IM gir han mulighet til å vise seg fram hos selskap som har behov for hans kompetanse. Han er klar på at en fast jobb hos riktig arbeidsgiver er fristende.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler