LETT Å FRAMSNAKKE INDUSTRIEN – DEN ER JO BEST!

Det er vi som er ambassadørene, som må framsnakke og selge regionen

En bloggdebut må jo markeres, så jeg begynner ubeskjedent med å slå fast at norsk industri er best i klassen! Uansett hvordan vi vrir og vender på det, så er vi best. Mulig vi ikke helt har skjønt det selv, noe uttalelser og omtaler tidvis vitner om – men jeg påstår at vi er best og at vi har alle muligheter.

Industrien på Herøya har siden 1920-tallet vært stoltheten i vårt nærmiljø. Arbeidsplasser, vekst og håp om en trygg økonomisk framtid var drømmen den gang. I dag er det ikke mindre viktig. Viktig er det også å forstå at norsk industri, den grønneste i sitt slag, fortsatt vil og skal være ensbetydende med jobb og en trygg økonomisk framtid.

Jeg er så heldig å ha blitt godt kjent med Herøya Industripark og parkens hardtarbeidende forvaltere. Dag ut og dag inn, døgnet rundt, sørges det for produksjon og verdiskaping. Og absolutt alle prosesser som utføres har miljø og sikkerhet som viktigste prioritet. Det er betryggende for meg som ansatt og ikke minst betryggende for oss som bor i Porsgrunn og omegn.

Det er vel nesten unødvendig å snakke om bærekraft og det grønne skiftet i forbindelse med industri – det er jo en forutsetning for overlevelse og videreutvikling. Og jeg vet at samtlige industribedrifter på Herøya og i Grenland for øvrig gjennom mange år har jobbet for en grønnere og mer bærekraftig produksjon, og arbeidet pågår kontinuerlig. Inntil det motsatte er bevist, er min påstand at norsk industri er i verdensklasse! 

Men hvor gode er vi til å framsnakke denne viktige delen av næringslivet? Hvordan uttaler vi oss? Hvis du blir spurt om hvor du jobber, bor eller kommer fra – hvordan besvarer du spørsmålene og hvordan oppfatter spørsmålsstilleren svaret ditt?

Er det med stolthet vi sier at vi jobber i industrien, på Herøya, i Norges største industripark, der verdens største gjødselprodusent er etablert? Forteller vi at vi jobber der hvor noen av de grønneste produksjonsbedriftene i verden holder til, at vi jobber sammen med landets flinkeste fagfolk, at vi jobber i trygge og sikre omgivelser, at vi jobber et sted hvor samhold og tilhørighet står sterkt, at vi jobber der hvor forskning og innovasjon er godt kjent langt utenfor Norges grenser og at vi jobber der hvor mulighetene er mange? Best av alt er at vi bor rett i nærheten av industriarbeidsplassene – med flott natur og absolutt alle tilbud en familie kan ønske seg og trenge. 

Sier vi dette med hodet høyt hevet, ryggen rak og med stolthet i stemmen? Jeg gjør det. Som en ansatt som har deler av min arbeidshverdag i industriparken, og som folkevalgt og varaordfører i Porsgrunn kommune gjør jeg det. Jeg håper DU også gjør det.

Uansett hvor mye det jobbes med tilrettelegging for ny næring, å få flere innbyggere, større investeringer og mer vekst – så ligger det største ansvaret hos oss, du og jeg som lever her og som jobber her. Det er vi som er ambassadørene, som må framsnakke og selge regionen.

Og det er jo så enkelt, nettopp fordi vi er best!

9. mars 2016 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler