Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Ønsker ikke politikerne i Porsgrunn å høre industrien og næringslivets stemme?

Næringslivet med ledere og tillitsvalgte har i lang tid understreket behovet for å se nærmere på kommunestrukturen i Grenland. Etter formannskapsmøtet i Porsgrunn i forrige uke, inviterte de til pressekonferanse for å få fram synspunktene sine. 

– Næringslivet taper på dagens kommunestruktur, understreker NHO, LO, Høgskolen i Sørøst-Norge og bedriftsnettverkene i Grenland.

– Vi mener større kommuner gir mulighet for mer rasjonell og effektiv bruk av arbeidskraft. Saksbehandlingen blir bedre og tryggere, og færre kontaktpunkter vil kunne gi raskere prosesser, påpeker gruppen.

Porsgrunn formannskap sier de ønsker samarbeid, men i følge næringslivet tar viktige saker for lang tid med dagens samarbeidsformer. Eksempler på det er infrastrukturutbygging med vei og bane, og Bypakke Grenland som ennå ikke er avgjort etter 20 års diskusjon! 

Taper kampsaker

Grenland er motoren i fylket og må utvikle seg!

Grenland kommune med 100.000 innbyggere kan bli Norges femte største by.

– Vi har oppnådd noe, og det er ved samarbeid mellom Telemark fylkeskommune, næringslivet, organisasjoner og bedriftsnettverk, men vi taper kampsaker, understreker grupperingen.

– Hva med politistrukturen, nytt veiselskap og ikke minst framtiden til sykehuset Telemark? En stor by vil være en formidabel politisk drivkraft inn mot sentrale politiske myndigheter når det trengs, påpeker de.  

De mener en større kommune vil gi mer effektiv og miljøvennlig arealbruk, og vil gjøre det lettere å se næringsareal-, bolig- og transportpolitikk i sammenheng.

– Grenland er allerede ett bo og arbeidsmarked, Grenland er motoren i fylket og må utvikle seg. En kommunesammenslåing vil skape et slagkraftig Grenland – Norges femte største by, avslutter de.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler