Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Industri-inkubatoren Proventia styrker laget – Jørn Christensen skal hjelpe gründere i hele Telemark

Trenger du noen som kan forklare hva industri-inkubatoren Proventia kan gjøre for deg som gründer? Snakk med tidligere ordfører og gründer Jørn Christensen. 

Leder av Proventia, Jørn Roar Bamle (t.v.) er glad for å ha fått med seg tidligere ordfører og gründer Jørn Christensen (t.h.) på laget.

Leder av Proventia, Jørn Roar Bamle (t.v.) er glad for å ha fått med seg tidligere ordfører og gründer Jørn Christensen (t.h.) på laget. Her i Proventias lokaler i Herøya Industripark, der ni bedrifter er tatt opp til inkubasjon og fire er i preinkubasjon. 

Proventias nye forretningsutvikler for Telemark treffer du på Notoddenkontoret.

Ett fagmiljø for gründere

Rett før jul ble det klart at Proventia i Porsgrunn og Gnisten på Notodden samler seg til én inkubator for hele fylket. Dermed har gründere i hele Telemark fått ett fagmiljø å henvende seg til.

– Vi har fått veldig mange spørsmål, og også direkte henvendelser fra bedrifter, forteller kjerneteamet i det nye Proventia, daglig leder Jørn Roar Bamle og den nye forretningsutvikleren Jørn Christensen som skal ha base i Proventia-kontoret på Notodden.

– Notodden-kontoret er viktig. Og spesielt verdifullt er lokalkunnskapen og nettverket som Jørn Christensen bringer med seg, understreker Bamle, glad for å ha fått med den tidligere ordføreren og gründeren på laget.

Tett samarbeid

De samarbeider tett med næringsutviklere fra hele fylket.

– Min filosofi er at en må være tilstede selv, og være aktiv for å gi kunnskap om hva vi kan bidra med, sier Christensen engasjert. – Jeg har planer om å invitere meg inn der det er relevant. Han er selv fra Notodden og kjentmann langt utover egen kommune.

– Jeg kommer til å ha oppmerksomhet rettet spesielt mot Notodden, Tinn og Vest- og Midt Telemark. De første månedene vil handle mye om å dra rundt og informere, sier han.

På sporet

– Jeg merker at det er stort behov for å vite mer. Det skjer veldig mye spennende i industriaksen mellom Grenland og Tinn og i reiselivsnæring i hele Telemark. Flere bedrifter tok kontakt etter medieoppslagene. Da er vi på sporet av noe, smiler han forventningsfullt.

Hva skal du bidra med?

Jørn Christensen hos Gnisten

– Jeg kan mye om oppturer og nedturer i business, og tabbekvoten har gitt mye læring, sier Jørn Christensen.

– Det viktigste er at vi bidrar med relevant kompetanse», sier Proventias nye forretningsutvikler.

Foruten politikk har Christensen vært med på flere oppstartsselskaper, og har markeds og forretningserfaring fra små og store bedrifter i nasjonal og internasjonal industri.

Som gründer traff han blink med Nordic Flooring. Omsetning gikk fra 0 til 60 millioner før han solgte, mens hans andre gründerforsøk ble en nedtur.

Realitetsorientering

– Jeg kan mye om oppturer og nedturer i business, «It don’t come easy», sier han. – Det er spesielt tabbekvoten som har gitt meg mye spennende læring. Den erfaringen tar jeg med som rådgiver for andre gründere.

–  Jeg skal ikke ta brodden av ideer og ambisjoner, men bidra med en realitetsorientering.

Les også: Lær av en spektakulær flopp. DN Gründer.

Arbeidsplasser

– Vi skal bygge stein for stein. Det handler om å skape nye produkter og tjenester og flere arbeidsplasser.

Det finnes betydelige teknologiske miljøer i Telemark og det finnes kapital. Nå kommer også et såkornfond for Telemark og Agder. Det kan få opp flere muligheter framover.

Tall og fakta om Proventia

  • Antall inkubatorbedrifter: 13
  • Opptak i 2015: 9
  • Antall prosjekter vurdert: 60 
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler