Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Gunn-Trude driver et av Telemarks travleste spisesteder, kantina i industriparken

Gunn-Trude Thorsen Andersen har utdanning innen kjemi- og prosessfag fra Croftholmen. Hun tok artium fordi hun ville bli sosionom, og hun er absolutt ikke kokk. Men 45-åringen fra Bamble er sjef for et av Telemarks travleste spisesteder – Sentralkantina i Herøya Industripark.

Veien fra prosess- til kokkefaget har vært litt rar, medgir Gunn-Trude Thorsen Andersen

Veien fra prosess- til kokkefaget har vært litt rar, medgir Gunn-Trude Thorsen Andersen, som er sjef for Sentralkantina i Herøya Industriprak. 

Hvert år serverer kantina to tonn karbonader, ca. 2.000 runde pizzaer og godt over 10.000 porsjonspizzaer. Sentralkantina i Industriparken drives av Bilfinger IM og har syv ansatte: tre kokker og fire kantinemedarbeidere.

Rar vei

– Jo, jeg skal medgi at veien fram til jobben som kantineleder har vært litt rar, sier Trude.

– Men jeg stortrives og ville ikke bytte med noen. Bestemor var kokk på gamlehjemmet Clarks Minde i Langesund. og hjemme på kjøkkenet hennes i Ekstrand jeg fikk lov til å prøve og feile. Det var ikke så nøye om kjøttkakene ble litt brente.

Krav om å bidra

Siden fulgte Trudes mor opp med både frihet på kjøkkenet og krav om at jentungen skulle bidra i middagslagingen. Kantinelederen er sikker på at det å få ansvar tidlig, har vært viktig i veien fram til å bli leder for et av Telemarks travleste kjøkken.

– Jeg begynte å stable labanker hos min far da jeg var 13-14 år gammel. Det var ikke så morsomt, men jobben skulle gjøres. Jeg lærte tidlig at det var oppgaver som skulle løses, før en kunne leke og ha det gøy.

Stortrives i jobben

Trudes yrkeskarriere startet på Rafnes, i SAS Service som drev kantine. Da slapp hun å jobbe skift mens hun hadde små barn. Etter artium begynte bamblingen å jobbe i kantina på Herøya, først på F-senteret og så i Sentralkantina.

– Jeg har gått gradene fra å ta meg av litt personalarbeid til å lede hele virksomheten. De siste to årene har jeg jobbet som kantineleder, og jeg stortrives i jobben selv om det kan være tøft innimellom. Det er ikke barebare å være dame i et mannsdominert miljø, sier Trude, som forsikrer at det går veldig bra.

– Jeg lærer mye, både om meg selv og om hvordan jeg skal forholde meg til medarabeiderne og jobbe som et team. 

Et av Telemarks travleste spisesteder

Åpningstiden er fra syv om morgenen til 19 om kvelden. I løpet av de 12 timene serveres frokost, lunsj, middag og "gatekjøkkenmat". I tillegg er det seks mindre kantiner med til sammen åtte ansatte rundt i industriparken. De lager sin egen mat, men styres av kantinelederen.

– Vi må fornye oss, men samtidig holde oss til det faste, understreker Gunn-Trude.

– Vi må fornye oss, men samtidig holde oss til det faste, understreker Gunn-Trude.

– På vanlige dager serverer vi lunsj til ca. 350 personer, forteller Trude. – Det sier noe om trykket i kantina. Folk skal ha mat raskt, så det er hektisk når det står på.

Trykket på kantina har økt nå som Yaras Bamboo-prosjekt pågår. Kantina har også travle dager når fabrikkene har vedlikeholdsstanser.

– Vi har også en omfattende cateringvirksomhet, forteller Trude. – Det kan være alt fra snitter til biff, gryteretter, tapas og kake til kaffen som vi enten serverer her i kantina eller leverer ute i avdelingene. Vi har en sjåfør som frakter maten dit den skal.

Julemat etter ønske

I tiden før jul er det spesielt travelt. Mange av avdelingene og bedriftene i industriparken skal ha avslutninger med julemat. – Vi sørger for at alle i parken får det de ønsker i matveien, sier kantinesjefen. – Det innebærer også at vi hele tiden må fornye oss for å møte kundenes ønsker. Et eksempel på slik fornyelse er yoghurt-baren vi har fått på plass.

Kantina har også temadager gjennom hele året, der leverandørene bidrar med sine produkter. Det er et viktig supplement til den vanlige menyen.

– Vi må både fornye oss og holde oss til faste innslag på menyen. Hver fredag er det pizza, og vi har pølse og potetstappe på faste dager. Slik må det bare være, avslutter kantinelederen. 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler