FOTBALL OG INDUSTRI - STOLTE TELEMARKINGER!

Må få fram de gode historiene

Sammen kan vi løfte Telemark mot nye høyder

Vi føler at vi ofte blir glemt og oversett her i Telemark – her vi ligger mellom Kristiansand og Oslo. Ikke er vi Sørlandet, ikke er vi Oslo-området

Når var det sist en positiv reportasje fra Telemark på Dagsrevyen? Jeg husker det ikke. Litt ondskapsfullt kan vi si at Dagsrevyen bare lager saker fra Telemark når det skjer noe negativt, som bedriftsnedleggelser eller ulykker.

Vi har mange fantastiske interessante miljøer og opplevelser i Telemark. Men de får ikke den oppmerksomheten de fortjener. Og det skyldes nok delvis at vi ikke er flinke nok til å synliggjøre og løfte fram det spennende og unike.

I Telemark har vi i realiteten bare ett flaggskip som jevnlig får nasjonal oppmerksomhet. Flaggskipet heter Odd. Fra mars til og med november har vi en side i begge lokalavisene hver dag. I tillegg har vi nasjonale oppslag i en rekke medier hver uke i forbindelse med kampene våre. Noen av disse er korte og enkle referater fra kampene. Men ganske mange er profilbyggende oppslag som sier noe om hvem vi er og ønsker å være i Odd; Telemark, talentutvikling og miljø. En profil som for øvrig har et veldig godt sammenfall med industrien i Grenland sin profil.

Vi ser stadig mer nasjonal oppmerksomhet rundt Odd, og vi tror også det er vekst i de profilbyggende oppslagene. Med vår tydelige lokale forankring, både tror og håper vi at de disse positive oppslagene også smitter på resten av nærings- og samfunnslivet i Telemark. Skal vi få tilflytting, bedriftsetableringer og vekst i Telemark er vi avhengige av at omverdenen ser på fylket vårt som attraktivt. Da må også næringslivet være gode i sin liga, og vi må fortelle de gode historiene slik at vi får fortjent oppmerksomhet.

Om vi ser for oss en verden uten Odd i toppen av norsk fotball, ville Telemark nesten vært radert ut av det nasjonale mediekartet på fast basis. Men dette er ikke noe å dvele for mye ved. I Odd har vi tenkt å forbli i toppen av norsk fotball, og fortsette å skape begeistring, entusiasme og samhold i Telemark. Vi skal fortsette å sette Telemark på kartet, og fortsette å profilere Telemark som et sted som satser på miljø og talenter.

I Odd er vi stolte telemarkinger. Industrien i Grenland har akkurat som Odd en lang og stolt historie – og har nå endret kurs til å bli en del av miljøløsningen. Akkurat som vi i Odd.

Lykke til med videreutviklingen av viktige bedrifter og arbeidsplasser. Sammen kan vi løfte Telemark til nye høyder. 

14. september 2015

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler