UNIKE MULIGHETER GJENNOM TRAINEE TELEMARK

La flere få oppleve det!

Skal flere få muligheten må DIN bedrift melde seg på

Dette er årstiden for jobbsøking. For mange er en trygg og forutsigbar studietid over, og man skal plutselig stå på egne ben, skaffe seg jobb og et sted å bo – i den rekkefølgen. Vanskelig å skaffe seg et sted å bo og deretter se om det skulle dukke opp noen jobbmuligheter på stedet.

Som kjent er det ikke så lett å skaffe seg jobb selv om man har en fersk bachelor- eller mastegrad. Man mangler nemlig noe vesentlig som alle arbeidsgivere etterspør – jobbpraksis og -erfaring. Man må altså ha jobberfaring for å kunne skaffe seg jobberfaring, og det kan være en nesten uoverstigelig barriere.

Men heldigvis – det er hjelp å få. Trainee Telemark er et regionalt traineeprogram med formål å styrke konkurransekraften i Telemark. Bedriftene får tilbud om å engasjere godt utdannete unge mennesker i en kortere periode, og den nyutdannete masteren får 18 måneders jobberfaring i inntil tre forskjellige virksomheter. Dermed har man fått viktig jobberfaring og kan ta skrittet ut i det åpne arbeidsmarkedet.

Jeg avslutter mine 18 måneder som trainee om kort tid, og HURRA – JEG HAR FÅTT JOBB!

Jeg ble tatt opp som trainee i det første kullet i 2014, sammen med to andre håpefulle traineer, og har hatt en fantastisk reise – fra industri til reiseliv. Jeg kom til Herøya Industripark på høye hæler våren 2014, fikk utdelt hjelm, maske og vernesko og ble introdusert for en utrolig kompleks og spennende industripark. Heldigvis er jeg utstyrt med godt syn og god hørsel, og er heller ikke redd for å stille «dumme» spørsmål, så her var det bare å suge til seg mest mulig – om industri, rammebetingelser, konkurransekraft – i tillegg til markeds- og kommunikasjonsfaglige emner.  

Etter seks måneder i Herøya Industripark fikk jeg trainee-engasjement hos VisitTelemark, og her har jeg også hatt en flott og lærerik periode. Etter å ha bodd i Telemark i 12 år har jeg endelig fått oppleve mange av stedene jeg bare hadde hørt om. Jeg har virkelig fått øynene opp for Telemark som turistdestinasjon, og brenner for å «selge» Telemark til bedrifts- og privatmarkedet. Vi bør også tenke litt utenfor den tradisjonelle turistattraksjons-boksen, for eksempel var jeg med å arrangere industrisafari for studenter ved HiT i fjor – veldig moro!

Jeg har fått en unik mulighet gjennom Trainee Telemarks program, og trainee-periodene har gitt meg jobb – hos VisitTelemark. I dag er 17 bedrifter i fylket med i ordningen, og 14 unge mennesker er tatt opp i programmet. Men langt flere ønsker å bli trainee – over 200 har søkt ved de tre opptakene. Men skal flere få denne muligheten må DIN bedrift melde seg på.

20. august 2015

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler