Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Satset på spennende og trygg ingeniørjobb i Grenland

Doktor i kjemi, Katrine Lie Bøyesen (29) sikret seg en forutsigbar ingeniørframtid i Grenland da hun fikk forskerjobb i Yara Porsgrunn. Ingeniører i Grenland har mindre å frykte enn sine kollegaer på Vestlandet, ifølge NITO og Tekna Telemark.

Katrine Lie Bøyesen fordyper seg i Yaras gjødselprosess

I Yaras forskningssenter på Herøya fordyper Katrine Lie Bøyesen seg i kjemien bak gjødselprosessen. (Foto; Max Emanuelson)

Det siste året har vært en stor opptur for Katrine Lie Bøyesen. Hun fant drømmejobben på Yara i Porsgrunn, flyttet fra Trondheim til Skien, og hun og samboer etablerte seg og kjøpte hus i Skien. I tillegg fikk hun hovedrollen for å fortelle om mulighetene i Grenland i en storstilt kampanje.

- Alt har vært utrolig spennende, sier doktoren i kjemi som har gått en bratt læringskurve fra universitet til industri. Det er utrolig gøy å oppdage at en prosess som har eksistert i mange år fortsatt har utfordringer, og at jeg får utforske den videre.

Hun er svært fornøyd med jobb i et verdensledende internasjonalt konsern.

– Det gir en stor trygghet og mange muligheter. Og i tillegg så er ingen spørsmål for dumme her. Det har gjort meg veldig trygg på å jobbe i Yara, sier hun.

Trygge ingeniørjobber

Tore Borlaug, NITO

Tore Borlaug, NITO

NITO og Tekna Telemark bekrefter at ingeniører i Grenland kan føle seg trygge i jobbene sine, i motsetning til ingeniører på Vestlandet akkurat nå. Ifølge en undersøkelse som NITO gjennomførte i mai, frykter én av tre ingeniører å miste jobben.

- Markedet for ingeniører er ganske stabilt, det er ikke de store svingningene her, forteller Tore Borlaug i NITO Telemark. Noen nedbemanner og noen ansetter, men ingeniørjobbene i Grenland rammes ikke slik som på Vestlandet.

Tror på økt behov

Borlaug har imidlertid forventninger til at behovet for ingeniører vil øke i kommunal sektor og også i selskaper som greier å konkurrerer internasjonalt.

Les også: Hvor er kommunen når studentene står klare?

Noen av lyspunktene som Borlaug peker på er Emerson som har gått fra 70 til 100 ansatte på to år, ABB i Skien, Agility Group som kapret ny kontrakt og Telemark Technologies på Notodden. 

Mulighetenes marked

Borlaug får støtte fra Trygve Rinde, styreleder i Telemark Offshore, som sier til avisa TA at det er mulighetens marked for de beste selskapene og de som greier å tilpasse seg. Mange er vesentlig mer sultne og mer konkurransedyktig enn mange andre mener han. Det er bra at Telemark ikke har vært med på den voldsomme oljeboomen de siste årene. Det har skånet regionen noe, sier han til avisa.

Omstilling

Katrine Bøyesen opplever at hun har vært gjennom en stor omstilling med å skifte jobb fra universitetet til industri og et helt nytt fagfelt. En omstilling hun synes har vært utrolig spennende på det personlige plan. I tillegg legger hun godt merke til omstillingen som har forandret Grenland.

- Etter 10 år i Trondheim oppdaget jeg et Grenland som har blitt et ‘nytt’ og spennende sted, sier hun. Omstillingen i den gamle industrien har åpnet for mange arbeidsplasser innen IT, servicenæring og teknologibedrifter. Fra å være et område som kun hvilte på tungindustri, er Grenland nå blitt en region som står på mange bein innen mange sektorer. Grenland er en plass som har forandret seg mye, og her er det mange muligheter, sier hun trygg på sin forskerframtid i Yara og Grenland.

Flere karriereveier

- Jeg merker også at jeg har muligheten til å kunne utvikle meg i bedriften, og prøve forskjellige karriereveier. Det å være ansatt i et stort konsern gir potensialer til å komme inn på forskjellige arenaer, sier hun.

Fikk i pose og sekk

Ikke minst setter Katrine stor pris på å komme nærmere familien.

- Jeg føler meg veldig heldig som fikk i pose og sekk – jeg fikk en interessant jobb og jeg får bo nærme familien på en plass jeg trives. Det var veldig riktig å flytte tilbake til Grenland, sier en kjempefornøyd doktor i kjemi.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler