JEG VELGER MEG GRENLAND!

Det har Katrine gjort også

Vi må belyse fortrinnene HØYT og TYDELIG

Et godt omdømme er viktig for vekst og utvikling av regioner, og mange jobber med omdømmebygging for sine regioner.

Det er flere meninger om Grenland og næringsutvikling, og hvordan dette kan gjøres best. Men det er dyrt å tro. Derfor vil Vekst i Grenland sammen med Herøya Industripark, Telemark fylkeskommune og de andre næringsselskapene i Telemark, gjennomføre en omdømmeundersøkelse i et næringsperspektiv. Det vil gi kunnskap om hvordan fylket vårt oppleves, og dataene vil være et godt grunnlag for å definere riktige markedsaktiviteter mot de målgruppene vi ønsker å snakke til.

Vi bør være stolte av regionen vår, og den fortjener at vi belyser fortrinnene og viser hvilke muligheter området vårt har. Vi må vise til ”sanne” kvaliteter. Så må vi tørre å gjøre det på en målbevisst måte – og vi må faktisk si det HØYT og TYDELIG. Det hjelper også at det er flere som formidler samme budskap, og forteller de gode historiene.

Dette handler om å bygge et godt omdømme, det etterlatte inntrykk. Hva vil vi at vår region skal bli husket for? Hvordan vil vi at andre skal tenke om regionen vi bor, arbeider og lever i? Og ikke minst hva skal folk tenke om min bedrift? Er de hjelpsomme og vennlige? Får de ting til å skje? Er det kvalitet i produkter og arbeid? Kan vi påvirke dette, i så fall hvordan? 

Resultatene fra omdømmeundersøkelsen vil bekrefte eller avkrefte det vi tror at andre mener om vår region, og vi får et verdifullt grunnlag for å kunne jobbe målrettet med synliggjøring. 

I Grenland har vi nå en stor næringsavdeling – hurra! Det har lenge vært snakket om ”én dør” inn til virkemiddelapparatet. I 2014 bestemte de seks grenlandskommunene at de ville samle sine næringsavdelinger og ressurser ett sted, nemlig hos Vekst i Grenland. Det synes vi er veldig riktig fordi vi sammen kan jobbe bedre med næringsutvikling, omdømme og belyse fortrinnene våre. Da hjelper det godt at flere aktører, både virkemiddelapparat, kommuner, fylkeskommune og næringslivet belyser og fokuserer i samme retning.

Vekst i Grenland jobber for å få til vekst og utvikling i hele regionen. Vi heier også på resten av Telemark, selv om vi i hovedsak fokuserer på Grenlandsregionen. Her bor og arbeider 70% av Telemarks befolkning. I disse seks kommunene bistår vi med råd, veiledning, lån og kompetanse. Daglig har vi samtaler og møter med næringsliv, gründere og virkemiddelapparatet for å få til mer vekst og utvikling. 

Grenland er ett bo- og arbeidsområde, og alle de seks kommunene samarbeider om mange oppgaver og utfordringer. Det er faktisk noe vi bør være stolte av, det er ingen selvfølge. Vi jobber kontinuerlig for å forbedre rammebetingelser til bedrifter og gründere – det er essensielt for å få til mer vekst og utvikling.

Vekst i Grenland samarbeider ikke bare med våre seks eierkommuner, vi samarbeider med mange flere om å sette et kvalitetsstempel på regionen vår, og belyse dette. Vi kjører en felles kampanje på Torp flyplass sammen med Visit Grenland og Herøya Industripark, for å synliggjøre Grenlandsregionen og belyse fortrinnene. Essensen i Torpkampanjen er følgende;

"Jeg velger meg Grenland”, sier Kathrine (30 år, doktorgrad i kjemi). "Her fant jeg lave boligpriser, et yrende kulturliv, verdens flotteste skjærgård – og drømmejobben!” 

Hun kunne fått jobb mange steder, men valgte vår region.

La oss velge Grenland og Telemark! 

12. juni 2015

Jørn Roar Bamle, ny leder i Proventia
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler