Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Gode grunner til større kommuner, mener næringslivet

Det er flere gode grunner til at vi bør ha større kommuner, blant annet kan det gi en mer effektiv og miljøvennlig arealbruk, og mer enhetlig planlegging for næringsutvikling. 

På vei til toppen av Yaras fullgjødselfabrikk 4. statsminister Erna Solberg og NHO-leder Kristin Skogen Lund.

På vei til toppen av Yaras fullgjødselfabrikk 4. statsminister Erna Solberg og NHO-leder Kristin Skogen Lund, sammen med fabrikksjef Per Knudsen (til høyre) og Nikolai Boye, NHO Telemark (til venstre).

Det var ett av budskapene næringslivet og NHO presenterte for statsminister Erna Solberg, da hun i formiddag besøkte Herøya Industripark og Yaras fullgjødselfabrikk.

En energisk statsminister ankom Herøya Industripark i 11-tiden i dag, sammen med leder av NHO, Kristin Skogen Lund. Her møtte de NHO Telemarks leder Nikolai Boye, leder av Herøya Industripark, Thor Oscar Bolstad, og fabrikksjef Per Knudsen, Yara Porsgrunn. 

På toppen av Yaras fullgjødselfabrikk 4 er det storslagen utsikt over flere av Grenlandskommunene, Skien, Porsgrunn, Bamble og Siljan. Dette ga næringslivet en god anledning til å ta opp et viktig tema; kommunestrukturen.

Thor Oscar Bolstad (nr 2 fra høyre) understreket behovet for å ha effektive kommuner når man jobber med næringsutvikling og planarbeid.

Thor Oscar Bolstad, Herøya Industripark (nr 2 fra høyre) understreket behovet for effektive kommuner når man jobber med næringsutvikling og planarbeid. 

– Større og mer effektive kommuner er svært viktig for næringslivet. De er mer robuste for uforutsette hendelser, og får større muligheter til å prioritere det som gir verdiskaping lokalt, understreket representanter for næringslivet og NHO.  

Etter omvisningen var det lukket lunsj på Admini, der statsministeren også møtte andre ledere fra industrien i Grenland, Norcem, Ineos, Noretyl og Eramet. Her var temaene bl.a. statlig lånegaranti, lærlingeordningen og CO2-fangst. 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler