Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Lokomotivet tilbake i Herøya Industripark - for reparasjon hos Bilfinger

– Dette må være det første lokomotivet inne på Herøya på veldig lang tid, sier senioringeniør i Bilfingers Vedlikeholdssenter, Kjell Amundsen. 

Bilfinger reparerer en robeltraktor i verkstedet.

– Vi retter opp rammeverket på traktoren, demonterer hjulsatsen og bytter ut ødelagte deler. I tillegg skal vi bytte noen rør og ta noen mindre reparasjoner, forklarer senioringeniør i Bilfingers Vedlikeholdssenter, Kjell Amundsen. 

Bakgrunnen for uttalelsen er at Bilfinger har en robeltraktor inne til overhaling i sin verkstedhall – flere tiår etter at jernbanesporet inn i Industriparken ble lagt ned.

Nå har riktignok robeltraktoren kommet til Herøya med bil, men dette er likevel en viktig milepæl. Det er første gang Bilfinger har et lokomotiv inne til overhaling.

– Vi skal rette opp rammeverket på traktoren. Det har blitt bøyd etter bruk av kran, forklarer Amundsen. – Jobben innebærer en del sveisearbeider og maskinering av nye komponenter. Selve reparasjonsjobben pågår i en ukes tid før robeltraktoren skal sandblåses og lakkeres.

Robeltraktoren løftet av bilen med traverskran i Bilfingers plateverksted.

Robeltraktoren ble løftet av bilen med traverskrana i Bilfingers plateverksted.

– Dette er på alle måter en flerfaglig jobb, sier senioringeniøren. – Vi henter inn kompetanse og folk fra mekanisk verksted, maskineringsverksted og malerverksted. Jobben krever sertifisert sveising, og sveisearbeidene skal dokumenteres grundig. Kontrollavdelingen gjennomfører NDT-kontroll før robeltraktoren sendes avgårde.

OPPRETTING: Vi skal rette opp rammeverket på traktoren, demontere hjulsatsen og bytte ut ødelagte deler. I tillegg skal vi bytte noen rør og ta noen mindre reparasjoner, forklarer senioringeniør i Bilfingers Vedlikeholdssenter Kjell Amundsen. 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler