Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Hvorfor flytte til Grenland? Her fant Katrine Lie Bøyesen drømmejobben

Nå har hun tatt hovedrollen i en storstilt Grenlandskampanje for å fortelle om mulighetene for å jobbe, bo og leve i Grenland.

Katrine Lie Bøyesen fordyper seg i Yaras gjødselprosess

I Yaras forskningssenter på Herøya fordyper Katrine Lie Bøyesen seg i kjemien bak gjødselprosessen. (Foto; Max Emanuelson)

Etter 10 år i trønderhovedstaden var det forskerjobb hos Yara i Porsgrunn som trakk Katrine Lie Bøyesen (29) sørover. Doktoren i kjemi fra NTNU og samboer flyttet til Grenland i september 2014. 

Hele pakka

– Det var først og fremst en spennende jobb, men også hele pakka som appellerte, sier Katrine. – Grenland er et sentralt sted å bo, lett å komme rundt, og det føltes også fint å komme nærmere familien.

– Jeg har oppdaget et 'nytt" og spennende Grenland med et yrende kulturliv og en fantastisk skjærgård, sier Porsgrunnjenta som flyttet fra regionen etter videregående i 2004. Hun blir stadig overrasket over mulighetene som finnes.

Drømmejobben

I Yaras forskningssenter jobber Katrine i et internasjonalt miljø, og med mange jevnaldrende som fordyper seg i kjemien bak prosessen i gjødselproduksjon.

– Vi ser etter nye muligheter for å produsere gjødsel, forteller hun. – Kanskje ved å tilpasse prosessen kan vi bruke andre råstoffer framover.

Les også: Yara ansetter innovative hoder.

Vil fortelle om mulighetene

Katrine Lie Bøyesen på toppen av Yaras fullgjødselfabrikk 4.

Katrine Lie Bøyesen på toppen av Fullgjødselfabrikk 4, med utsyn over hele Herøya Industripark. (Foto: Max Emanuelson)

– Det er en utrolig spennende jobb, og jeg tror at mange ikke er klar over mulighetene som finnes her. Jeg vet hvorfor 'Jeg valgte Grenland'. Det har rett og slett vært en pangstart for oss her, med flott hus i Skien og spennende jobb for meg og også for samboeren min. Det har jeg lyst til å fortelle videre, sier hovedpersonen i Grenlandskampanjen som nå ruller på Torp. Les også: Næringsliv og reiseliv kjører Grenlandskampanje på Torp

– Ideen med kampanjen er bra, og jeg synes det er et spennende budskap. Det var veldig rart å se bilde av meg selv. Jeg var litt nervøs, innrømmer Katrine som enda har til gode å se seg selv blåst opp i plakatformat på flyplassen.  

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler