Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Norges råeste strømningsmiljø har flyttet inn i Herøya Forskningspark

Acona Flow Technology har nylig flyttet inn i Herøya Forskningspark, og har dermed kommet "hjem" til et miljø der de hører hjemme, og der flere av de ansatte har jobbet tidligere. 

Trygve Rinde, daglig leder i Acona Flow Technology, som nylig har flyttet inn i Herøya Forskningspark.

Trygve Rinde er daglig leder i Acona Flow Technology, et av Norges tyngste fagmiljøer innenfor avansert strømningsmodellering. 

Trygve Rinde er selskapets daglig leder, og han betegner virksomheten som "Norges råeste" innenfor deres bransje, som er avansert strømningsmodellering. 

Riktig lokalisering

Etter åtte år på Klosterøya, har selskapet nå etablerert seg i forskningsparken, som er del av Herøya Industripark.

– Vi er svært fornøyde med å ha kommet på plass i Herøya Forskningspark, understreker Trygve Rinde.

– Mer enn halvparten av oppgavene våre er knyttet til forskning og utvikling, vi har på mange måter drevet fra "skyggelandet" fram til nå, og ser virkelig fram til å etablere oss i miljøet her. Det er her vi hører hjemme og her skal vi bli, sier han. 

Og han legger til at Acona ble svært godt ivaretatt på Klosterøya, men at lokalisering nær forskning og utvikling gir større synergier. 

Bidrar til faglig bredde

Også vertskapet i Herøya Industripark er godt fornøyd med å ha Acona på plass i Forskningsparken. 

– De bidrar til større mangfold og en faglig bredde i tjenestetilbudet som de etablerte industribedriftene i parken vil ha god nytte av, konstaterer Gard Madsen, leder av Etablering og Utvikling i Herøya Industripark AS. Han ønsker flere virksomheter av denne typen velkommen til industriparken!

Litt sært og tungt

Acona Flow Technology leverer modellering og simuleringstjenester til et bredt spekter av kunder og bransjer, et fagfelt som Trygve Rinde betegner som litt "sært og tungt".

– Forretningsmodellen vår er å tilby et svært spesialisert kompetansefelt som kunden ikke alltid er tjent med å ha i egne rekker. Kundene våre vil oppleve økt tilgjengelighet, bredere erfaring og svært mye høyere regnekapasitet enn om de skulle bygget denne typen kompetanse internt, understreker han.

Dyr kompetanse

Selskapet har i dag 13 ansatte, hvorav halvparten har doktorgrad, og gruppen har i snitt 20 års industriell fartstid. – Vi kan lett oppfattes som en gjeng "gamle menn",  selv om vi også har kvinner på laget, smiler Trygve Rinde. 

Trygve Rinde med kolleger fra Acona.

Trygve Rinde med et knippe kolleger. Fra venstre Pouria Homayonifar, Tron Solberg, Lars Solli, Trygve Rinde og Jon Gunnerød.

– Vi har dyr kompetanse og kostbart utstyr, bare det siste året har vi investert 15 millioner kroner, og sitter nå på avanserte programvarer og en veldig kraftig maskinpark. Dette er investeringer kundene har tilgang til og fullt ut nyter godt av, påpeker han.

60 % av bedriftens oppdrag er mot olje- og gasskunder, det øvrige mot industrikunder. 

Fra Hydro til Acona

Flere av de ansatte i Acona har tidligere jobbet i det som var Hydros forskningssenter på Herøya. Da deler av Hydro ble skilt ut og forskere gikk til Yara, Statoil og Ineos, ble fagmiljøene splittet og redusert. 

– Man satt igjen to-tre personer innenfor de enkelte fagområder, og slikt blir det ikke noe fagmiljø av. Etter noen års pendling mellom operativ drift og forskning, bestemte jeg meg for at dette fagmiljøet måtte vi bygge selv, jeg rekrutterte de første, og dermed var Acona Flow Technology et faktum, avslutter Rinde. 

Selskapet er ISO 9001 sertifisert, og er del av Acona Gruppen i Stavanger, et selskap med vel 450 ansatte.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler