Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Pris til instruktør fra Herøya Nett AS

«Min fadder fortjener virkelig en slik pris. Han står på og er tilgjengelig. Han er forståelsesfull og viser tålmodighet. Han fortjener alt av bevis på at han er en god fadder og instruktør.» 

Det skrev energimontørlærling Helen Kløften Sauro i sin begrunnelse for at Marius Flid Stensrød i Herøya Nett AS burde få Instruktørprisen. 

Og begrunnelsen nådde fram. Hilde Gunnulfsen, som leder opplæringskontoret «Industrilærling Telemark og Vestfold», overrakte Instruktørprisen 2013 sammen med blomster og et reisegavekort på 2.000 kroner til en glad og overrasket fadder, instruktør og energimontør. Overrekkelsen fant sted i resepsjonen på Herøya Industripark der både Marius Flid Stensrød og forslagsstilleren, som nå har fått sitt fagbrev, jobber i selskapet som steller med energinettet.

Stolt

Marius Flid Stensrød, Herøya Nett AS, fikk industruktørprisen.

Leder for opplæringskontoret «Industrilærling Telemark og Vestfold», Hilde Gunnulfsen (t.h.) overrakte Instruktørprisen 2013 til energimontør Marius Flid Stensrød. Tidligere lærling Helen Kløften Sauro hadde nominert instruktøren sin til prisen. 

– Det er helt tydelig at Helen er stolt av instruktøren sin. Marius Fliid Stensrød har vært en god representant for energimontørfaget helt siden han selv var lærling, sier Hilde Gunnulfsen. Opplæringskontoret har 300 lærlinger og ca. 400 instruktører i Telemark og Vestfold.

– Instruktørene er svært viktige for oss. De faglige lederne går ikke sammen med lærlingene hele tiden, det er det faddere og instruktører som gjør. Derfor er vi helt avhengig av denne gjengen for å gi lærlingene god opplæring, understreker Gunnulfsen. – Helen var veldig klar på at Marius fortjente denne prisen, og vi i opplæringskontoret kunne ikke vært mer enig med henne.

Tid til å forstå

– Det er ikke så lenge siden Marius var lærling selv. Han har tatt med seg forståelsen for det å være under opplæring, inn i sin jobb som instruktør og fadder, forklarer Helen. – Han gir lærlingen tid til å forstå og lære arbeidsoppgavene, og han gir seg ikke før opplæringen sitter. Jeg fikk karakteren «meget godt» på fagprøven. Det resultatet har Marius bidratt mye til.

Instruktør og fadder Marius Flid Stensrød var selv lærling hos Herøya Nett for seks år siden. Selskapet tar inn én ny lærling hvert annet år og tar sin del av ansvaret for å lære opp nye fagfolk.

– Klart det er moro å få en slik pris. Det inspirerer til videre jobbing, sier Marius. – Vi har tradisjon for å ta inn lærlinger, og jeg trives veldig godt med å være instruktør. Det å ha med seg en lærling gir meg nye og annerledes innfallsvinkler til jobbene som skal gjøres. Jeg får nye ideer og må holde meg faglig oppdatert for å kunne lære opp andre. Sammen med lærlingen finner vi ofte fram til bedre løsninger på oppgavene vi skal utføre.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler