Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Calora Subsea: Lett tilgang til tung kunnskap

Calora Subsea fabrikken på Herøya er bygget på tung kunnskap. Nå får et knippe unge lærlinger og fagfolk lett tilgang på solid fabrikktenkning. De skal bli Caloras nye skiftsjefer. 

Ifølge gründer og daglig leder i Calora Subsea, Allan Boye Hansen, har bedriften valgt en modell som fungerer bra.

En førtidspensjonert fabrikksjef fra Borealis og noen pensjonistkollegaer ble hyret inn for å starte opp fabrikkanlegget i 2008. 

– Calora er bygd på tung industrikunnskap fra seniorer. Nå har vi satt i gang et program for å lære opp neste generasjon skiftsjefer i Porsgrunn, forteller Boye Hansen. – Vi har klokketro på godt sjømannskap som filosofi i alt vi gjør.

Flest mulig skiftsjefer

Fabrikksjef Ole Moen (64) finner de unge kandidatene og styrer opplæringen. Ifølge han er målet at flest mulig av de unge som kommer inn skal bli skiftsjef eller det Calora kaller bas.

– Vi har allerede lært opp en lærling fra REC til ny bas her, og nå bygger vi opp to til, orteller han.

Intensiv kursing

Joakim Lindland (27), med lærling- og jobberfaring fra Ineos, Nordfolier og Norner i lomma, startet opp i mai 2013. Han har fått intensiv kursing i bl.a. materialkunnskap, kjemi, maskinoppbygging og prosessering og ekstrudering.

– Her lærer jeg å styre og kjøre hele fabrikken, forteller han ivrig. Snart er det også duket for kundebesøk for å lære om hvilke markeder de jobber i og møte kundens produksjonsmedarbeidere for å lære hvordan de opplever produktet Calorflex®.

Lett tilgang

Fabrikksjef Ole Moen (t.v.) og Joakim Lindland ved Calora Subsea.

Fabrikksjef Ole Moen (t.v.) og Joakim Lindland, som sammen med de andre ansatte har vært med og montert og lært den nye linjen i detalj. 

De unge får lett tilgang til solid fabrikk og produksjonskunnskap i Caloras flate organisasjon i Herøya Industripark. En splitter ny linje som dobler kapasiteten kjøres i gang i disse dager.

– I sommer har alle vært med og montert og lært linjen på detaljnivå, forteller fabrikksjef Ole Moen. – Det er spesielt nyttig for de framtidige skiftsjefene.

Lærer sunn fabrikktenkning

– Vi lærer bort sunn, god norsk fabrikktenkning, forteller han. – Produksjonsprosessen er svært avansert og det er strenge krav til sluttproduktets egenskaper som skal dokumenteres. Gamlegutta har med seg veldig solide holdninger, kunnskap og erfaringer. Ungdommene får noen korrekser innimellom. Spesielt på kvalitet og HMS. Vi skal bygge opp selvtillit, og her får de det inn fra bånn, smiler han.

Taktikk som virker

Moen på 64 er yngstemann blant kollegaer i aldersspennet 67 til 70 år. Foreløpig har de ikke tenkt å gi seg.

– Her kan gamlegutta jobbe så lenge de vil, jeg ser at det lønner seg, sier Moen. – De fortsetter fordi de synes det er moro. Taktikken har vist seg å virke.

Bygge fagkunnskap i samarbeid

Ifølge Moen er Caloras mål å bli godkjent som lærlingebedrift.

– Vi ønsker å gjøre det i samarbeid med andre bedrifter for å bygge fullverdig fagkunnskap, sier han. – Vi produserer på ordre og er avhengig av spesialkompetanse. Det er viktig at de unge føler at de blir en del av Calora og ønsker å bli her på sikt, avslutter han.

Bilfinger viktig ressurs

Siden starten har Bilfinger vært en viktig ressurs for Calora. Bilfinger medvirket til å bygge fabrikken på rekordtid sommeren 2008. Og Industrial Manning (IM) har sørget for driftsfolk siden oppstart.

 I Juli 2014 inngikk Bilfinger IM og Calora Subsea en ny 2-årig eksklusiv avtale. Calora velger ut folka de vil satse på og tar ansvar for opplæring, og Bilfinger har ansvar for ansettelsesforholdet.

 Les mer om Calora Subsea AS

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler