Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

De passerte nåløyet og har store forventninger

Sture og Celine er to av de 55 dyktige ungdommene som har fått lærlingeplass i bedrifter på Herøya. De ser med spenning og forventning fram til å få lære mer. 

Sture Thorsdal er automatikerlærling hos RHI Normag i Herøya Industripark.

Sture Thorsdal er automatikerlærling hos RHI Normag, og har allerede fått mange spennende oppgaver.

Sture Thorsdal er lærling i automatikerfaget hos RHI Normag. Han kommer fra Skogmo videregående og bor på Rørholt i Bamble.

– Det er første gang RHI tatt inn lærlinger – er du nervøs?

– Regner med det skal gå greit. Var her på utplassering, så fikk godt inntrykk da!

– Hva forventer du?

– At de støtter meg slik at jeg får fullført læreplanen min, og ikke minst at jeg får være med på mye spennende. Her er det ganske mye nytt og gammelt utstyr. Det er kult å se hvordan gammelt utstyr fungerer.

Sture Thorsdal startet ivrig opp lærlingetida rett fra skolebenken, 23. juni. – Jeg blir satt til de mest spennende oppgavene. Akkurat nå setter vi opp et splitter nytt PLS styringssystem, melder en motivert lærling.

Celine Olsen (19), er lærling i kjemiprosessfaget hos Yara Porsgrunn. Hun har vært elev ved Porsgrunn videregående, kjemiprosess, og bor på Heistad.

– Du har startet læretida på skift i ammoniakkfabrikken – er du nervøs?

– Det ble litt av en start for meg. På mitt andre 12 timers nattskift falt fabrikken ut, og vi jobbet hele natta med å starte opp igjen. Matpause på 15 minutter og hektisk stemning gjorde at jeg ikke fikk lært noe på normalt vis. Nå er fabrikken i stabil drift igjen, så nå er det bedre.

– Hva forventer du?

– Jeg har ansvar for egen læring, men forventer god oppfølging. At jeg får bli med på det meste og jobbe som de andre prosessoperatørene. Jeg forventer at jeg skal bli en god prosessoperatør, og at det skal gi meg gode jobbmuligheter, enten i Yara eller andre steder i framtida. Og selvfølgelig at jeg består fagbrevet. Hører at ingen har strøket her tidligere. Jeg er veldig fornøyd så langt.  

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler