Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Molab topper laget

-Med Oscar Espeland på laget har vi styrket vår kompetanse på yrkeshygiene og arbeidsmiljøkjemi, sier en fornøyd Arne Aasheim, daglig leder i Molab. Staben har økt jevnt og teller nå 9 medarbeidere.

Bilde av de ansatte i Molab i Porsgrunn

Fra venstre: Guri Basma, Robert Gibala, Pål Torgersen, Oscar Espeland, Irene Weber-Sørensen, Bjørn Brekke, Anne Berdal og Arne Aasheim. Mona Galteland var ikke tilstede.

Sist ansatt er Oscar Espeland. Hans hovedarbeidsområder vil være innen arbeidsmiljø, men han har også solid bakgrunn fra organisk analytisk kjemi og spesielt forurensninger i luft.

-Jeg kommer til å jobbe med ulike arbeidsmiljøproblemstillinger som omfatter eksponeringsvurderinger, kartlegging, prøvetaking og tiltaksvurderinger. Ulike oppdrag knyttet til miljøkjemiske problemstillinger er også svært aktuelle oppgaver. Det vil være et tilskudd til bedriftenes egne HMS/BHT-avdelinger, sier han og legger til at ny kunnskap om eksponeringsfare i arbeidsmiljø gir nye krav og bestemmelser fra myndigheter om tilrettelegging og tilpasning for arbeidstakere.  

Bilde av Oscar Espeland ved arbeidsplassen i Forskningsparken

Oscar Espeland på plass i Forskningsparken.

De siste 18 årene har Oscar vært tilknyttet Arbeidsmedisinsk avdeling ved Sykehuset Telemark, som laboratorieleder og yrkeshygieniker og var med å dra igang det store astma-forskningsprosjektet i Telemark. Prosjektet er et samarbeid mellom blant annet Sykehuset Telemark og Oslo Universitetssykehus. Deltakerne i dette prosjektet vil bli fulgt over en 20-års periode.

På fritiden driver Oscar med en del utendørsaktiviteter og er en sprek skiløper. Han "prepper" selvsagt sine egne ski og da er det også like selvfølgelig at det er riktig avtrekk der jobben gjøres eller at han bruker maske, fastslår han.

Kort om Molab
Molab as er en av de største industrielle laboratoriebedriftene i Norge med om lag 70 ansatte. Selskapet er lokalisert i Mo i Rana, Glomfjord, Oslo og Porsgrunn og er akkreditert i henhold til ISO 17025. Molab er et datterselskap til SINTEF og har et tungt FoU-miljø i ryggen. Klikk her for å lese mer om Molab.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler