Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Bruker sommeren i Herøya Forskningspark

Studentene Silje Henriksen (24) og Hilmar Mar Einarsson (23) går ikke og slenger i sommerferien. De bruker varme sommeruker på å analysere testresultater for Yara og Statoil i Forskningssenteret i Herøya Industripark.

Silje Henriksen er sommerstudent hos Yara Research and Development Centers.

Silje Henriksen er sommerstudent hos Yara Research and Development Centers.

– Jeg føler at jeg får ansvar, og at Yara virkelig er interessert i det arbeidet jeg gjør – selv om jeg er student. Det er fint, sier Silje Henriksen. Larviksjenta jobber med uttesting av gjødsel. Hun lager ulike coatinger, som påføres gjødseltyper før testing.

Tester gjødsel
– Vi ser på støv, vannopptak og kaking. Coatingen skal beskytte gjødselen, og vi analyserer hva som skjer med produktene videre. Jeg jobber i lab-skala tidlig i en omfattende testprosess. Jeg tror ikke sluttestingen blir overlatt til studenter, men jeg føler virkelig at jeg får både tillit og ansvar i denne jobben.

Silje jobber åtte uker som sommerstudent hos Yara. Hun har studert industriell kjemi og bioteknologi ved NTNU i fire år. 24-åringen spesialiserer seg innen organisk kjemi og står foran det siste året på skolen med prosjekt og masteroppgave.

– Dette er en flott sommerjobb i forhold til studiene, sier Silje. – NTNU krever at studentene må ha minst seks uker med relevant jobberfaring før de starter på masteroppgaven. Derfor passer denne jobben så bra for meg. Yara er en interessant bedrift med mange ulike oppgaver innen mitt fag.

– Hvordan trives du med å jobbe i ferien?

– Det liker jeg godt. Både fordi jeg får god praksis og fordi det er kjekt å tjene noen ekstra penger om sommeren. Dessuten er det annerledes å jobbe enn å studere. Her er jeg ferdig klokka 16.00 uten at det er lesing på kveldstid.

Verifiserer testresultater
Hilmar Mar Einarsson er – som navet tilsier – fra Island. Han studerer petroleumengineering i København og bruker sommeren på å studere transport av tunge oljer for Statoil.

Hilmar Mar Einarsson studerer i København og er sommerstudent hos Statoil i Herøya Industripark.

Hilmar Mar Einarsson studerer i København og er sommerstudent hos Statoil i Herøya Industripark.

– Oljeindustrien i Norge er større enn i Danmark. Derfor er jeg glad for muligheten til å jobbe for Statoil, sier Hilmar. – Jeg studerer egentlig oljeutvinning, men det er spennende å få erfaring fra testriggen her på Herøya. Kanskje jeg kommer til å skrive masteroppgave om noe tilsvarende det jeg jobber med her.

Islendingen går gjennom data for å validere testresultatene. Det er en jobb som i stor grad foregår foran dataskjermen.

– Jobben er variert, forteller Hilmar. – Nå skal jeg være med i et prosjekt som simulerer multiface-flow i rør. Sommerstudentene får viktige oppgaver. Det liker jeg godt, og jeg føler at arbeidet vi gjør, betyr noe for selskapet.

– Om du ser deg selv fem år fram i tid, hva jobber du med da?

– Det er ikke så lett å si. Jeg har en datter på seks måneder og forloveden min vil tilbake til Island. Så kanskje jeg jobber i islandsk oljeindustri dersom de finner olje i leteområdene. Blir det oljefunn, blir det helt sikkert arbeid. Men jeg kan også tenke meg å jobbe i Norge. Vi får se, avslutter sommerstudenten med en antydning om at han kanskje kan få overtalt forloveden til å bli med til Norge på et tidspunkt.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler