Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Glade vinnere av kulturpris og stipend fra Herøya Industriparks kulturfond

-Dette var helt uventet og veldig hyggelig, sa vinneren av Kulturprisen for 2013 Roger Gundersen. Han er primus motor for Ti-topper'n i Grenland og mottok idag prisen fra Herøya Industriparks kulturfond. Roger og stipendmottakere Malin Bratlie, Nora Eide Lie og Kaja Marie Andersen, samt Ildsjelprisvinneren Dag W. Holmer, møtte opp da fondet inviterte til tildelingsmøte i DuVerdens lokaler i Porsgrunn idag.

Fra venstre: Ildsjelvinner Dag W.Holmer, Stipendvinner Malin Bratlie, Kulturprisvinner Roger Gundersen, stipendvinner Nora Eide Lie og stipendvinner Kaja Marie Andersen.

«Få folk opp av sofaen» er et uttrykk som blir mye brukt. Roger Gundersen er definitivt en som bidrar til dette. At et hobbyprosjekt skulle bli en farsott som har bredd seg i rekordfart, er fantastisk. Når det i tillegg er helsefremmende, kan brukes av liten og stor, ung og eldre, og også er lavterskeltilbud, skjønner vi omfanget. I tillegg bidrar prosjektet til at vi blir bedre kjent i nærområdet vårt.

Ti-topper'n og Roger Gundersen er synonyme, og har fra starten i 2004 vært en suksess. Siden Roger Gundersen i samarbeid med avdøde Gisle Haugland satte i gang dette hobbyprosjektet for 11 år siden, har han nedlagt utallige timer i frivillig arbeid. Spør man folk hvem som har hovedæren for suksessen, er svaret det samme. 

Roger Gundersen har bidratt til gode naturopplevelser, han har fått folk opp av sofaen, ut i naturen og opp på toppene.

Kulturprisen er på 30.000 kroner, med et litografi.

Stipend

Fondet delte ut tre stipendier, hvert på femten tusen kroner. Det første gikk til en talentfull og målbevisst fløytespiller fra Skien, Kaja Marie Andersen. Hun begynte å spille fløyte da hun var 9 år, i Gulset skolemusikk og på Skien kulturskole. Hun har vært elev ved musikklinja på Skien videregående skole og har nå kommet inn på Norges Musikkhøgskole ved første forsøk.

Ved siden av skolegang har hun deltatt på konserter og forestillinger, og de som følger henne tett sier at hun har utviklet seg enormt og er et stort talent. I tillegg er hun ei jordnær og ambisiøs jente.

Det andre stipendiet gikk til Nora Eide Lie, en ung fotballspiller på damelaget til Urædd, der hun spiller sentral midtbane. Hun har også grundig fotfeste på landslaget U17 der hun spiller beck.

Til tross for sin unge alder, 17 år, har hun spilt i 2. divisjon i flere år, nå 1. divisjon, og deltatt på U16 før hun rykket opp til U17.  Hva blir det neste?

Trenerne roser dribleferdighetene hennes, hun er like god med begge bein, har en velutviklet spilleforståelse og er en uredd spiller. Fylkesavisene roste innsatsen hennes under helgens kamp mot Fortuna, der hun gjennomførte noen skikkelige dribleraid.

Vinneren av det siste stipendiet, Malin Bratlie, har solid teatererfaring fra Grenland Friteater og som frilanser. Hun behersker mange ulike genre, akrobatikk, dans, klovning og flammer, og hun er også en habil sanger. I tillegg har hun gode pedagogiske evner, og er en ypperlig inspirator, regissør og trener for barn og unge.

I fjor fikk Malin Bratlie innsikt i hvordan det er å være pasient på sykehus over lengre tid. På sykehusene er det mange små pasienter, barn som trenger avkobling og oppmuntring og noe å glede seg over. Da fødtes ideen om å omskolere seg til sykehusklovn. Nå er hun i full gang med å utdanne seg, og vi ønsker henne lykke til på veien videre.

Ildsjelprisen

Ildsjelprisen gikk til Dag W. Holmer, som har gjort en særlig innsats innenfor formidling av historie – spesielt kulturhistorie om Bamble, Grenland og Telemark. Han bidrar også aktivt i dugnader for å konservere og bevare historiske gjenstander. Denne innsatsen har gått over mange 10-år, og selv om Dag W. Holmer nærmer seg 70, er han fortsatt like aktiv.  

Dag W. Holmer er kunnskapsrik og deler gjerne med oss andre. Han er en fantastisk formidler, han holder kåserier og skriver artikler. Engasjementet begrenser seg ikke til lokalhistorie, det omfatter også veteranbiler, ville orkideer og mye mer. Det er kanskje lettere å nevne det han IKKE er interessert i – nemlig fotball.

Da kronprinsparet besøkte Bamble i september 2008 var det naturlig nok Dag W. Holmer som ga kronprinsen og kronprinsessen den historiske introduksjonen. Ildsjelprisen er på femten tusen kroner.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler