Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Oppgradert hydrogenstasjon på Herøya klar for å ta imot nye kunder

Hydrogenfyllestasjonen i Herøya Industripark har vært gjennom ombygging, den er blitt fullautomatisert, og ønsker en ny generasjon hydrogenbiler velkommen.

Ulf Hafseld og Pål Midtbøen, HYOP, ved hydrogenfyllestasjonen i Herøya Industripark.

Ulf Hafseld (t.v.) og Pål Midtbøen, HYOP AS, med hver sin ny-generasjons hydrogenbil, en Hyunday og en Mercedes, ved hydrogenfyllestasjonen på Herøya. (Foto: Tone Brekke)

 

Det er selskapet HYOP AS som eier fyllestasjonen på Herøya. Daglig leder Ulf Hafseld besøkte Grenland i dag, og sammen med nyansatt Pål Midtbøen reklamerte han både for stasjonen og for to nye hydrogenbiler. 

"Ny" stasjon og nye biler
Hydrogenstasjonen utenfor forskningsparken i Herøya Industripark er bygd om slik at den nå er fullautomatisert. Det betyr at hvem som helst kan fylle tanken og betale med kort, slik vi er vant til fra vanlige bensinstasjoner. Pål Midtbøen i HYOP vil ha det daglige ansvaret for stasjonen, og hydrogenet kommer fortsatt fra Ineos sin Klor-/VCM-fabrikk på Rafnes.

Den ene bilen de to viste fram i dag er en Mercedes Benz B-klasse med brenselcelle. Den er en fabrikkbygd prototyp som fins i 200 eksemplarer i verden og omtalt i mange medier. Den går i California, Tyskland og Norge. – Og nå også i Grenland, forteller Ulf Hafseld. – Den er en helt annen bil enn Prius'en som rullet i Grenland for noen år siden, og har en rekkevidde på 600 km.

Første serieproduserte
Den andre bilen er en Hyunday, verdens første serieproduserte hydrogenbil, også den med brenselcelle. Den fikk bred omtale i Teknisk Ukeblad i februar i fjor, i forbindelse med at den aller første bilen rullet av samlebåndet på fabrikken i Sør-Korea.

–  Hyunday skriver historie med denne bilen, og de har halvert prisen fra lansering og til nå, understreker Ulf Hafseld. Mange av de store bilprodusentene følger etter. Både Toyota og Honda har hydrogenbiler i "pipeline".

Fem hydrogenstasjoner
I dag fins det fem hydrogenfyllestasjoner i Norge. HYOP AS eier fire og drifter alle fem.   

– Vi eier stasjonene på Økern og Gaustad i Oslo, stasjonen i Drammen og på Herøya i Porsgrunn. Stasjonen i Lillestrøm eies av andre, men driftes av oss. Vi har stor tro på at vi vil se mange hydrogenbiler på veiene i årene framover, understreker Ulf Hafseld.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler