Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

- Målet med deltakelse på Subsea Valley er økt business

– Vi kommer ikke hjem fra slike messer med signerte kontrakter. Subsea Valley er en arena for å knytte kontakter, og målet er selvfølgelig økte leveranser til offshoremarkedet, forteller markedssjef hos Bilfinger Industrial Services Norway AS, Torger Waag.

Fra Bilfingers deltakelse på Telemark Offshors messe i Ibsenhuset

Fra Bilfingers deltakelse på Telemark Offshores messe i Ibsenhuset. Fra venstre; Svein Cato Rund, Roar Tønnesen og Torger Waag.

– Vi kommer hjem med lomma full av visittkort fra nye forbindelser, som enten kan bli leverandører til vår virksomhet, eller nye kunder hos oss. Etter messer følger vi opp kontaktene, forklarer Waag.

Bilfinger Industrial Services Norway AS og StressMan Engineering AS er to av Herøya-bedriftene som deltar på Subsea Valley Conference 2. og 3. april. Selskapene befinner seg i hver sin ende av skalaen når det gjelder størrelse. Bilfinger har 1.430 ansatte i Norge, ca. halvparten av dem i Grenland. StressMan Engineering har fem ansatte. Likevel velger selskapene å stå sammen på standen som Telemark Offshore organiserer.

Konferansen, som arrangeres for femte gang i Telenor Arena, har befestet sin posisjon som Norges viktigste møteplass for subsea-næringen. Totalt er det 106 stands på messa. Elleve virksomheter fra Telemark samles på en felles stand i regi av Telemark Offshore.

Langsiktig arbeid

– Vi har laget en messevegg vi bruker på offshoremesser. Den er ny – bare brukt et par ganger, forteller markedssjef Torger Waag. De er to personer på standen, og den vil være bemannet slik at bedriften er synlige og godt representert hele tiden. I tillegg er det en hel del interessante foredrag de ønsker å få med seg.

– Hva håper dere å få ut av messedeltakelsen?

– Vi skal markedsføre Bilfinger og se etter nye leveranseområder. Bilfinger er ikke blant de største, men messen gir oss anledning til å knytte nye kontakter. Dette er langsiktig arbeid – vi treffer nye mennesker og hilser på gamle kjente. Messen er en døråpner, og noen av kontaktene ender opp i business seinere, sier Waag. – Målet vårt er å øke Bilfingers leveranser i offshoremarkedet. Da må vi vise oss fram, blant annet på messer.

– Hva venter Bilfinger å få ut av selskapets deltakelse i Telemark Offshore?

Mer synlige

– Bilfinger er en aktiv deltaker og har en representant i styret i Telemark Offshore, og har vært med fra etableringen av samarbeidsarenaen. Vi tror at samarbeidet skal bidra til økt business, sier Waag. – Gjennom Telemark Offshore får vi markedsført oss og blir mer synlige overfor potensielle kunder og leverandører.

Han understreker at Telemark Offshore også er en kanal inn til andre næringsklynger, som Subsea Valley, Oslofjord Offshore Forum og NODE. Telemarksbedriftene ligger midt i området mellom disse klyngene. Derfor er Telemark Offshore viktig i arbeidet for at telemarksbedriftene skal ta en større del av offshoremarkedet.

Les også Klar for Subsea Valley.

Disse Telemarks-bedriftene stiller ut på Subsea Valley: 

 • Bilfinger Industrial Services
 • Ekstrand Verksted
 • FRAM Kjættingfabriken
 • Grenland Havn
 • Høgskolen i Telemark
 • IDEA Engineering AS
 • Matek-Samson Regulering AS
 • Pepperl+Fuchs AS
 • Stressman Engineering AS
 • Tel-Tek
 • Vard Brevik AS
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler