Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Olje- og energiministeren besøkte Statoil i Herøya Industripark

– Vi har hatt en kjempedag i Grenland, og møtt entusiastiske og engasjerte fagfolk. Det sier olje- og energiminister Tord Lien, som besøkte Gassnova, Statoil og Norcem på sin Grenlandstur i dag.

Olje- og energiministeren på Statoils testrigg i Herøya Industripark.

Fra omvisningen på Statoils testrigg i Herøya Industripark i dag. Fra venstre Ola Olsvik og Jarann Wold Pettersen, Statoil, olje- og energiminister Tord Lien og Dag Thygesen, Statoil. (Foto: Ragnar Balterød)

 

Formålet med turen var å treffe noen av kompetansemiljøene som jobber med karbonangst, i forbindelse med Regjeringens arbeid med ny strategi for karbonfangst og lagring. Statssekretær Kåre Fostervold fra Porsgrunn var også med i følget.

– Vi startet hos våre egne, Gassnova, som har ansvaret for de operative aktivitetene. Deretter besøkte vi Statoil i Herøya Industripark og fikk en spennende presentasjon og omvisning på Statoils testanlegg, forteller Tord Lien.

Siste stopp på dagens rundtur var Norcem i Brevik, der det skal kjøres et omfattende forskningsprosjekt for karbonfangst. Over en periode på tre år skal Norcem teste ut fire forskjellige fangstmetoder, innenfor en kostnadsrammen på 93 millioner kroner.

– Det er viktig å reise ut og snakke med dem som jobber med dette, og det er svært interessant å se hvilken kultur de har for å løse industrielle utfordringer, påpeker olje- og energiministeren.

Han er ikke i tvil om at kompetansemiljøene i Grenland blir viktige bidragsytere i det videre arbeidet med karbonfangst og lagring. – Når det gjelder valg av forskningsprosjekter av noen størrelse er det for tidlig å peke på disse, understreker Tord Lien.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler