Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Addcon åpner nytt tapperi

Addcon har i løpet av en 2-års periode investert ca 30 millioner kroner i sine anlegg på Herøya. Torsdag 30. september er offisiell åpning av nytt tapperi og idag gjøres de siste forberedelser før gjestene kommer.

Bilde av nytt tapperi

— Tapperiet skal dekke selskapets behov for tapping av produkter i de tre emballasjetypene, 25 liters kanner, 200 liters fat og 1000 liters IBC, sier en fornøyd technical manager Geir Sundmark i Addcon.

Tapperiet er bygget etter en strategisk beslutning i 2009 ettersom mulighetene for videre tapping på Menstad etter 2012 kom i tvil. Tapperiet består av et tapperibygg på ca 400 m² og et lager på 800 m².  I tillegg er det anskaffet 4 nye tanker på ca 100 m³ for mellomlagring av produkter.

Geir Sundmark peker på at det er installert en helautomatisk tappelinje i tapperiet for tapping i 25 liters kanner.  I tillegg er det installert en manuell linje for tapping i 200 liters fat og i 1000 liters IBC.

Tapping vil normalt foregå på dagtid og med eksisterende personell, dvs det er ikke planlagt noen utvidelser av arbeidsstokken som følge av nyinvesteringen.

- Tapperiet dekker Addcons eget behov for tapping, men Addcon vil ha kapasitet til å utføre tapping for 3.-part i nevnte emballasjetyper og for kjemikalietyper som passer i anlegget, legger Sundmark til.

ENØK-vennlig

Addcon er medlem av ENØK-nettverket på Herøya og det er gjennomført energisparetiltak i nybygget i form av tidsstyring og CO2-sensor som styrer ventilasjon, tidsstyring som styrer varme og bevegelsesensorer som styrer lys. - Vi har søkt Enova-midler for tilskudd av inntil 30 % av mer-investeringene som følge av tiltakene, sier Geir Sundmark. 

Økt produksjonskapasitet

Parallelt med bygging av nytt tapperi har Addcon investert i nytt utstyr for å øke kapasiteten til å produsere NatriumDiFormiat, Formi NDF®.
Etter utvidelsen vil Addcon ha verdens eneste anlegg for produksjon av Formi NDF® i industriell skala. Formi NDF® benyttes i fòr til fjærkre og øker fòropptaket.

Formi NDF® er et egenutviklet produkt og produseres i form av krystaller som tørkes og pakkes i 25 kg småsekk eller 1000 kg storsekk.  Produktet selges til kunder i Europa og Asia.

Publisert: 29. september 2010

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler