Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Pengedryss fra Herøya Industriparks kulturfond

Torsdag gjorde kulturfondet sine siste tildelinger for 2009. To stipendier og en ildsjelpris ble delt ut til tre heldige vinnere.

Gjestene var samlet i praktfulle og hyggelige omgivelser på Herøyas Admini og ny leder i Herøya Industriparks Kulturfond, Åse Himle, sto for tildelingene.

- Det første stipendiet går til en som har jobbet som dirigent i flere år, Kjell-Arvid Polsrød fra Porsgrunn. Han viser at han satser og vil videreutvikle seg. I tillegg er han svært talentfull og vi ønsker med dette å gi en annerkjennelse av korpsdirigentgjerningen, sier Åse Himle. Stipendiet er på 15000 kroner.

- Det andre stipendiet , legger Åse Himle til, går til en ung sangfugl fra solkysten, en dame med talent for sang og musikk. Marte Therese Jakobsen fra Langesund studerer nå ved jazzlinjen på folkehøyskole i nord-Trøndelag og ønsker å gjøre musikk til sitt levebrød. Stipendiet er på 15000 kroner.

- Fondet har de siste årene også delt ut en ildsjelpris og en som virkelig har gjort seg fortjent til en slik pris er sjakk-general Gunnar Lie fra Porsgrunn, sier Åse Himle. Han startet sjakklubben på Brattås i 1988 og har sådd mange sjakk-frø i Grenland, de har spiret og vokst, og idag er det en av sønnene hans som leder Brattås Sjakklubb. Gunnar Lie gjør fremdeles oppaver for sjakkmiljøet og er idag lagleder i Porsgrunn Sjakklubb. Ildsjelprisen er på 15000 kroner.

Vi gratulerer!

Kulturprisen for 2009 gikk tidligere i høst til Ellen Dagsrud, les mer om det ved å klikke her.

Om Stiftelsen Herøya Industriparks Kulturfond:
Stiftelsen Herøya Industriparks Kulturfond har som formål å fremme kulturlivet i Grenland ved å yte økonomiske bidrag til kulturaktiviteter, både gjennom direkte prosjektbidrag og ved utdeling av kulturpris og stipendier.  Kulturprisen skal gå til personer eller organisasjoner som har gjort en særlig verdifull innsats innen det lokale kulturlivet i Grenland.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler