Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Herøya et av de beste eksemplene på omstilling

- Herøya Industripark er et av de beste eksemplene på norsk industris omstillingsevne. Her satses det på framtidens arbeidsplasser, ikke på gårdagens.

Det understreket Nærings- og handelsminister Trond Giske da han i formiddag besøkte Herøya Industripark, sammen med gruppen av unge tillitsvalgte i prosjektet Norge 2020.

Giske har nettopp kommet hjem fra World Economic Forum i Davos, der statsministeren presenterte den nordiske modellen. Giske påpekte at det som har foregått i Grenland de siste årene veldig godt illustrerer denne modellen. - Gjennom godt samarbeid mellom partene i arbeidslivet og motiverte og interesserte arbeidstakere har man satset på innovasjon og utvikling, i stedet for å klamre seg til ulønnsomme arbeidsplasser, presiserte han.  

Giske startet dagen med et møte med ledelsen og tillitsvalgte i Ineos, der partene diskuterte nødvendigheten av langsiktig og sikker tilgang på energi til konkurransedyktige betingelser.

Deretter var det omvisning med buss og besøk i Yaras Fullgjødselfabrikk. Fabrikksjef Geert de Raedemaecker tok i mot Giske og følget, ga en kort introduksjon til Yaras produksjon i Porsgrunn, og arbeidet som er gjort for å redusere utslipp av klimagasser. Fra toppen av Fullgjødsel 4 fikk gjestene er godt overblikk over industrien på Herøya og Rafnes-Rønningen, og i kontrollrommet møtte de fabrikkledelsen og prosessfagoperatørene som styrer produksjonen.

I kveld møter Trond Giske over 100 ledere og tillitsvalgte fra næringsliv og offentlig sektor i Grenland, på et møte i Folkets Hus. Trond Giske skal holde et foredrag der han bl.a. belyser spørsmålet "Satsing på norsk landbasert industri for framtiden", og det blir dialog og diskusjon.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler