Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

RHI-prosjektet mobiliserer for ny fabrikk

RHI-prosjektet er i full mobilisering for den planlagte nye fabrikken i Herøya Industriparken. Selv om ikke alle avtaler er på plass ennå, starter grunnarbeidene om få dager.

Prosjektet markerte i dag den nær forestående anleggsstarten, med samling på industritomten som er øremerket den nye fabrikken til det østerrikske selskapet RHI AG. Totalt ca 40 involverte, fra Veidekke Entreprenør som har fått kontrakten på grunnarbeid og betong, prosjektledelse og andre samarbeidspartnere er nå klare for å gå inn i en travel anleggsperiode.

Det er Thomas Müller fra østerrikske RHI AG som er prosjektleder for den nye fabrikken, og Jonny Olsen fra BIS Production Partner som er engineeringsleder. Prosjektteamet består av nærmere 30 personer, i tillegg en rekke samarbeidspartnere som Herøya Industripark, AL Høyer, JHS Engineering, Eriksen & Horgen, Malnes & Endresen m.fl.

I mai ble det kjent at RHI vil kjøpe 100 % av aksjene i selskapet SMA Mineral Magnesia AS. I tillegg vil RHI investere i en ny fabrikk som skal produsere såkalt fused magnesia, dvs. smeltet og krystallisert magnesiumoksyd, MgO. Fused magnesia er råvare for RHIs produksjon av ildfast murverk. Den nye fabrikken skal knyttes til eksisterende MgO-fabrikk på Herøya. 

I løpet av september er ledelsen i RHI AG ventet til Herøya, der det blir en siste runde med formaliteter og signering av avtaler mellom partene.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler