Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

USAs ambassadør til Grenland for å møte næringslivet

Det var knyttet stor interesse til USAs ambassadørs besøk til Grenland idag. I et travelt program hadde han også funnet tid til å møte virksomheter ved Herøya Industripark.

I møtet med ambassadøren delte Rolf Olaf Larsen, Utvikling og Etablering i Herøya Industripark, noen tanker om hvordan vi skal få til videreutvikling på Herøya. - Utfordringen i dag er at mye av forskningsinnsatsen vår ikke blir løftet ut av laboratoriene, gjennom pilotfase og til kommersialisering. Vi ønsker å skape en slik pilotarena på Herøya, vi har de rette forutsetningene for å kunne fasilitere piloter og bidra til at de lykkes, understreket Larsen, og fikk umiddelbar respons fra ambassadøren.

- Jeg har registrert at mye av forskningen som gjøres i Norge aldri blir realisert og kommersialisert. USA har erfaring og har lykkes mye i kommersialiseringsfasen. How could we help?

Å gjøre seg kjent med ulike deler av næringslivet i Grenland, åpne noen dører og se på muligheter for partnerskap med amerikanske selskaper, var nettopp formålet med ambassadørens besøk i dag. Geir Elsebutangen fra organisasjonen INTPOW fasiliterte besøket, og ENTPOWs mål er å promotere norsk fornybar energi i utlandet.

- I Grenland har vi mye kompetanse og mange spennende virksomheter, men ikke mange er inne på det amerikanske markedet. USA er et enormt marked, understreket Elsebutangen.

USAs ambassadør benyttet dagen til å besøke flere bedrifter i Grenland, bl.a ØPD i Bamble, på Herøya møtte han Sigurd Juvik fra Baze Technology og Victor Baan fra Ekro, og etter en lunsj med Porsgrunn kommune gikk turen videre til ABB i Skien.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler