Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

INEOS vokser med oppkjøp

INEOS ChlorVinyls sin eier, Kerling Plc, har sluttført kjøpet av Tessenderlo Groups sin europeiske klorvinyl-virksomhet. Kjøpesummen er 110 millioner euro. Dette er et betydelig skritt framover for utvikling av Ineos.

Gjennom denne transaksjonen har Kerling nå kjøpt all virksomhet som Tessenderlo Groups har innen PVC, VCM, lut, kalilut og deler av OCD (organiske klorderivater). De nyinnjøpte virksomhetene blir integrert inn i og administrert av Ineos ChlorVinyls, det største selskapet i Kerling Plc.

Chris Tane, administrerende direktør i Kerling, kommenterer oppkjøpet slik.

- Vi er glade for å ha gjennomført dette kjøpet, som er et betydelig skritt framover for utvikling av selskapet vårt. De nye virksomhetene består av anlegg med høy kvalitet, og er strategisk plassert i markeder som supplerer Kerlings eksisterende virksomhet. De vil gi oss en plattform for videre lønnsom vekst, konstaterer han.

INEOS ChlorVinyls er europas ledende lut- og PVC-produsent, og har etter oppkjøpet fabrikker i Belgia, England, Frankrike, Nederland, Norge, Sverige og Tyskland.

Ineos ChlorVinyls virksomhet i Norge er samlet i selskapet INEOS Norge AS med klor/VCM-fabrikk på Rafnes og PVC-fabrikk på Herøya. Hovedproduktene fra anleggene i Grenland er PVC, lut og VCM

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler