Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Variert program for Forskningsdagen på Herøya

Det var er variert program som ble presentert for elevene fra 3.klasse ved Skien, Porsgrunn og Bamble videregående skoler under forskningsdagen på Herøya.

 

Dagen startet med et foredrag om vann, holdt av Rolf Olaf Larsen fra Herøya Industripark AS. Han startet med det helt grunnleggende og viste hvor tilstedeværende vann er i kjemien og hvor totalt avhengig vi mennesker og livet rundt oss er av vann. Faktisk er vann selve symbolet på liv, så når man søker etter liv ute i verdensrommet er det nettopp spor etter vann man prøver å finne. Du kan se foredraget til Rolf Olaf Larsen her.

Elevene ble delt i to grupper. Den ene gruppen fikk treffe to ansatte i Yara, mens den andre gruppen fikk møte to ansatte fra Statoil.

I dette møtet fikk elevene høre om en nylig ekspedisjon i Arktis der biolog Jürgen Weissenberger og geotekniker Eelco van Raaij har deltatt. På denne turen har Statoil gjort flere kartlegginger om hvordan dyreliv i havet påvirkes av aktivitet, både med hensyn til støy og bevegelse.

Siste punkt på dagen var møte med Skyrise Telemark. Fra nesten samme høyde som østerrikeren Felix Baumgartner fallskjermhoppet fra i fjor, er formålet med Skyrise Telemark å ta et stort norgesbilde med tre kameraer festet til en luftballong. Syv ingeniørstudenter ved Høgskolen i Telemark står bak prosjektet og masterstudent og prosjektleder Andreas Larsen Aarsvold hadde mye å fortelle om prosjektet. 

 testlink.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler