Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Yara i Porsgrunn produserer mer enn noen gang

Yara i Porsgrunn produserer mer fullgjødsel en noensinne. – Investeringer har resultert i flere produksjonsrekorder i sommer, og vi legger inn ytterligere økninger i 2014, melder fabrikksjef Per Knudsen.

Yaras satsing og investeringer for å øke produksjonskapasitet på fullgjødsel (NKP) i fabrikkene på Herøya gir nå uttelling. I 2012 ble det igangsatt et investeringsløp over tre år med ombygging av fullgjødselfabrikk 4. Det skal gi 300.000 tonn mer fullgjødsel i året, fra 1,9 til 2,2 millioner tonn.

Ligger foran
– Vi er langt over halvveis i prosjektet, og ligger allerede foran både på budsjetter og produksjonsresultater, forteller en fornøyd fabrikksjef som også kalkulerer med ytterligere 100.000 ekstra tonn fullgjødsel i 2014.

Ombyggingsprosjektet på fullgjødselfabrikken avsluttes på vårparten 2014, og i 2015 kommer full uttelling på produksjonsvolumet.   

Effektiviserer ytterligere
Flere prosjekter for å utnytte produksjon mer effektivt er på gang hos gjødselprodusenten.  Bl.a. bygging av en buffertank for kalksalpeter. Investeringen på ca. 40 millioner kroner er driftsklar neste sommer. 

- Det foregår en hard kamp, men vi selger alt vi produserer, sier fabrikksjef Per Knudsen.

– Når mange av industriens fordeler svekkes, må vi sørge for å være store, og klare å utnytte produksjonen mer effektivt. Vi må optimalisere nye mulige løsninger for forbedringer hele tiden, påpeker Knudsen. Slike investeringer gjør framtiden lysere.

Selger alt vi produserer
Yara Porsgrunn eksporterer nær 100%. Store aktører i verden påvirker gjødselmarkeder og priser. Akkurat nå selger Kina store mengder urea ut på markedet. 

– Det foregår en hard kamp, men vi selger alt vi produserer, forteller Knudsen som er optimistisk for framtiden. – Vi hevder oss bra og vokser også i våre hovedmarkeder,  Kina, Thailand og Brasil.

Ifølge prognoser fra Food and Drug Administration i USA er det rekordproduksjon av mat i verden, men prisene på mat er likevel såpass høye at det lønner seg for bøndene å gjødsle.

– Det er bra for oss.  Vi vinner fordi vi har et unikt og godt produkt som er regnet som det beste på markedet, understreker fabrikksjefen.

FAKTA:
Ansatte: Totalt 530 på Herøya, 415 tilknyttet Yara Porsgrunn og 115 Yara International.
Eksport: Nær 100 %.
Største markeder: Kina, Thailand, Brasil.
Produkter: Fullgjødsel, et rent gjødselprodukt og kalksalpeter som anvendes til gjødsel og til teknisk bruk.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler