Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Næringsliv og Høgskole vil spisse samarbeidet

– Det er viktig å forfølge noe spor som vi må utvikle sammen, sa Kristian Bogen, rektor ved Høgskolen i Telemark, på møteplassen som ble arrangert i Herøya Industripark i dag.

Spisser samarbeidet: Fv. David Verdu, Norcem. Håkon Bratlien, Jernbaneverket, Kristian Bogen, Høgskolen i Telemark. Gunne John Hegglid, Skagerak Kraft og Thor Oscar Bolstad, Herøya Industripark.

– Vi ønsker å ha en velfungerende høgskole, og det har vi alle et ansvar for å bidra til, innledet Thor Oscar Bolstad på møteplassen for næringsliv og Høgskole, hvor ’Samarbeid’ var dagens tema.

Bedrifter og bedriftsnettverk, høgskole, forskning, studenter og næringsutviklere var i samarbeidsmodus, og delte erfaringer om godt samarbeid som allerede foregår mellom næringsliv og høgskolen.

En del av løsningen
Ifølge David Verdu fra Norcem i Brevik er samarbeid med studenter og Høgskolen en del av løsningen for bedriften.  

– Vi har verdens dyreste råstoff og lønninger, men verdens laveste brenselkostnader, bl.a. fordi prosjekter vi har hatt i samarbeid med studenter fra høgskolen har bidratt til optimalisering av forbruket, forteller Verdu. – Studentene hjelper oss i det jeg kaller et internt klubbmesterskap i konsernet, når vi konkurrerer om å få investeringsmidler.

Profesjonelt prosjektsamarbeid: Nyttig og ekstra moro med reelle prosjekter for bedrifter, mener bachelorstudentene Marianne Seltveit og Cato Holm (f.v.), Randi Toreskås Holta, HiT, Gunne John Hegglid, Skagerak Kraft og student Astrid I. Gardsteig Hommo.

Sikre relevant utdanning
Skagerak Kraft og Jernbaneverket satser på samarbeid med Høgskolen for å sikre seg relevant fagkompetanse og fagfolk.

– Vi bidrar til undervisning, prosjektoppgaver og utdanning, bl.a. på modellering av reguleringsteknologi, forteller Gunne John Heggli, Skagerak Kraft, fornøyd med at over 50 studenter har vært involvert i prosjekter og over 60 har utdannet seg på bachelor og masternivå siden 2010.  

Småkraftverk
Fornøyd er også de fire studentene som nettopp er ferdig med sin bacheloroppgave, prosjektering av et småkraftverk i Tuddal, som skal presenteres 7. juni for Skagerak Kraft og sensorer.

Og fornøyd er Høgskolens Randi Toreskås Holta, instituttleder for elektro, IT og kybernetikk. Hun kan fortelle at nå rekrutteres en stipendiat for 3 år, som er et resultat av dette samarbeidet. Stipendiatstillingen finansieres av Statkraft og HiT.

Hva skal vi satse på?
Ifølge innleggene fra bedrifter, studenter, høgskole og forskning foregår det mye godt samarbeid. Men hensikten med møteplassen er å få enda flere innspill, understreket Bolstad i innledningen.  

– Vi har forventninger om at høgskolen skal være en spydspiss, og ha de nødvendige høreapparater stilt inn mot regionen og andre steder for å fange opp teknologier og trender, sa Bolstad. Han påpekte samtidig at høgskolen må utfordre næringslivet tilbake; HVA skal vi satse på i regionen?

Samarbeid om utviklingsprosjekter
Ifølge Bogen ønsker Høgskolen å styrke og øke omfanget av samarbeid og samspill med samfunn og næringsliv, men har ingen bevilgning for den rollen som næringslivet etterspør.

– Vi må gå inn i utviklingsprosjekter sammen og finne noen spor som er viktig å forfølge, mener han. – Vi pålegger oss selv å være på relevante arenaer, bl.a. er vi spente på inkubatoretableringen her på Herøya og trapper opp aktiviteter mot VRI (Virkemidler for regional FoU og Innovasjon).

Les også:  5 millioner til forskningssenter.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler