Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Tråkker til for el-sykkel etter REC-avslutning

Bare ett tråkk fikk farten opp på el-sykkelen og på smilemusklene til Pål Klavenes, leder av sykkelgruppa i Bedriftsidrettslag. Han og Tone Brekke fra Herøya Industripark har testet to toppmodeller fra spesialbutikken SCUSHI  i Porsgrunn.

Alexander Fahlström, Pål Klavenes, Tone Brekke og Maria Fahlström med to toppmodeller av el-sykkelen.

Alexander og Maria Fahlström er ekteparet og sivilingeniørene i teknisk fysikk som tråkket til med å åpne spesialbutikk for el-sykler i Porsgrunn, etter avsluttet arbeidskarriere i REC. Nå oppfordrer de industrikolleger på Herøya til å bytte ut bilen med el-sykkel.

Kjenner G-kraften
Pål Klavenes, leder i sykkelgruppa i Herøya Industriparks Bedriftsidrettslag ble fort begeistret for den robuste sveitsisk produserte industrimodellen Flyer.

– Man kjenner G-kraften ta av bare med ett tråkk og blir faktisk gladere, smilte han fra øre til øre.  

Klavenes forteller at Yaras' energy hunter, Anders Holst allerede har skaffet seg el-sykkel og at sykkelparken som er tilgjengelig for ansatte på Herøya muligens kunne trenge et løft.

Tråkk for helsa
Inspiratoren for sykkelgruppa, med 20-30 aktive syklister og mange jobbsyklister, er spesielt opptatt av at flere sykler til jobben.

– Noen tråkk til jobben hver dag gir stor helsegevinst, og med el-sykkel blir det lettere å la bilen stå, mener Klavenes. I tillegg blir du ikke svett, om du da ikke legger opp til å konkurrere med deg selv og andre, sier sykkelentusiasten som selv er ivrig bruker av iPhones Strava cycling app.

Fortere og gladere
Sykkelen stilles inn på hvor mye drahjelp man skal få, så alle motbakker på sykkelstrekket fra Langesund til Herøya kan flates ut.

Det blir som å sykle i Danmark, og det går mye fortere og man blir gladere, ifølge ekteparet Fahlström.

Tone Brekke fra Herøya Industripark forelsket seg i den spanske temperamentsfulle Easy Motion modellen, og vil nok ikke la være å tenke på den når hun neste gang sykler fra Brevik til jobben på Herøya.     

Miljøvennlig moro
For to miljøbevisste ingeniører (bildet) var miljøperspektivet viktig da de valgte å åpne spesialbutikk for el-sykkel.

selger elsykkel

– Vi liker at det er miljøvennlig. Med dette produktet er det faktisk også moro å være miljøvennlig, smiler de ferske el-sykkelspesialistene i Porsgrunn. 

De har sikret seg rettigheten som eneimportør til sveitsernes topp modell Flyer, og tilbyr også en spansk sykkel, East Motion, med fokus på design.  I tillegg er det full servicepakke med på kjøpet.

Applauderer
Alexander og Maria Fahlström applauderer Norges nasjonale sykkelmål om en fordobling av antall syklister de neste årene, fra 4% til 8%.  

El-sykkel er i ferd med å ta av i Skandinavia 10 år etter boomen i el-sykkelens hjemland, Nederland.

– Vi vil definitivt bidra til at flere får fart på beina og suser avgårde til jobb eller på tur, sier de to innehaverne av SCUSHI, navnet på butikken som er lyden når du sykler forbi.

FAKTA:

  • Rekkevidde med batteri 12 ampertimer (Ah): 3-10 mil avhengig av nivå drahjelp og motbakker.
  • Ladetid batteri:  4-5 timer.
  • Vekt: 20-25 kg.
  • Priser: 13 – 30 000 kroner.

 Både Flyer og Easy Motion kommer i mange modeller. Flyer har fokus på bruk og vedlikehold og Easy Motion mer fokus på design.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler