Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

- Det ideelle prosjektet er å få riggen hit!

– I Grenland har vi stor kapasitet på fagfolk, kompetanse, kaianlegg og haller som kan håndtere full riggoverhaling, så drømmen hadde vært å dra oljeriggen hit, sier Dag Tore Johnsen (bildet) i Bilfinger OTAC på Herøya.

OTAC - Offshore Turnaround and Consultancy forbereder seg til det store revisjonsstansåret 2014 i offshoreindustrien.  

– Vi er allerede i planleggingsfasen, forteller Dag Tore Johnsen i Bilfinger OTAC. – Det kan bli tøft, men her fins det kapasitet og mulige partnere å samarbeide med.

Han forteller om et nettverk av fagfolk fra 17-18 andre Bilfinger verksteder og fra kunder i Norge og Sverige. I tillegg 100 mekanikere på roterende utstyr.   

Har kapasitet
Vi har kapasitet, fagfolk og ressurser i Bilfinger Industrial Services. I samarbeid med flere, som for eksempel Herøya Industripark, Vard, Bravida og Agility kan vi komplettere levering i full bredde, sier Johnsen.

– Det ideelle prosjektet hadde vært å få inn en rigg hit. Det må vi overbevise operatørene om, sier han engasjert.

OTACs 43 konsulenter, planleggere og prosjektledere er spesialister på roterende utstyr og prosjektrådgiving i Bilfinger Industrial Services Norway, som nettopp skiftet navn fra BIS.

Er med i hele loopen
Konsepttankegangen om å være tidlig inne i prosjekter har gitt resultater. OTAC vokser både i omsetning og folk. Bilfinger er i dag er langtidspartner for offshore og landbasert industri, bl.a. gjennom rammeavtaler med Statoil, Ineos og Yara.

– Vi i OTAC selger mer kompetanse enn hender og drar inn andre deler av Bilfinger på oppdrag. Vi er med i hele loopen, fra prosjekt- og konsulentaktiviteter, til tilstandsovervåking og oppfølging, forteller Johnsen. – Dette har vi holdt på med i over 20 år.

Økende behov
Ifølge Johnsen er behovet for revisjonsstansleveranser økende. – Industrien trenger hjelp i tidlig fase, og til gjennomføring av generelle vedlikeholds tjenester. Vi bistår kunder å lede, forbedre, planlegge og gjennomføre, forteller han.

OTAC opererer i hele Norden og leverer mye til raffinerier i Norge (Mongstad), Sverige (Gøteborg, Lysekil ), Finland og Danmark.  

Les også: Bilfinger vil være en komplett partner for industrien.

FAKTA:
BILFINGER OTAC (Offshore Turnaround and Consultancy), en en avdeling i Bilfinger Industrial Services Norway.

Avdelingen har i dag totalt 43 konsulenter, planleggere og prosjektledere. De er spesialister på roterende maskineri, prosjektrådgiving og konsulenttjenester innenfor optimalisering av vedlikehold og HMS&K.

OTAC tilbyr og eksporterer tverrfaglig kompetanse i nettverksbaserte oppdrag. Styrke på fleksibilitet i bemanning. Kjører kurs, simulatortrening, beredskap og stresskurs, spesialkurs for operasjonelt personell.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler